StoryEditorOCM
SplitČEKA SE SKUPŠTINA

Obrat u izboru direktora gradske tvrtke: Ipak Kuzmanićev prijatelj sjeda za volan ‘Prometa‘, Delić na čelu ‘Vodovoda‘

Piše N.L.
20. lipnja 2023. - 12:27

U utrci za novog direktora "Prometa" ostao je, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, samo jedan kandidat - Stanko Sapunar koji se prijavio i na natječaj za novog čelnika "Vodovoda i kanalizacije" (ViK) koji se istovremeno provodio.

image

Garaža i upravna zgrada ‘Prometa‘ u Hercegovačkoj ulici

Tom Dubravec//Cropix

Drugi kandidat bio je Marko Bartulić, bivši direktor "Split parkinga" koji je donedavno u kuloarima dobro kotirao kao nasljednik Miroslava Delića na čelu splitskog javnog prijevoznika, međutim, prema informacijama koje smo dobili od zamjenika gradonačelnika Antonija Kuzmanića odustao je iz osobnih razloga od sudjelovanja u natječaju prije otvaranja prijava i provjere dokumentacije.

image

Ivica Puljak i Miroslav Delić

Ante Čizmić/Cropix

Sapunar je, inače, djelatnik HEP-a, blizak dogradonačelniku Kuzmaniću i ako ga Skupština "Prometa" na sjednici koja je zakazana za 28. lipnja potvrdi, što je u biti samo formalnost, postat će novi direktor ove komunalne tvrtke.

Miroslav Delić, s druge strane, po svoj će prilici postati novi direktor "Vodovoda i kanalizacije", kojeg bi također trebala potvrditi Skupština ove tvrtke koja će se održati istog datuma kao i "Prometova", dakle 28. lipnja.

image

Antonio Kuzmanić

Duje Klarić/Cropix

Podsjetimo, na natječaj za prvog čovjeka ViK-a stigle su, osim Delićeve, molbe za posao od Mate Mijoča, Božidara Čapalije, Stanka Sapunara, Ane Vranješ i Siniše Drobca.

Već smo naveli kako su se natječaji za čelna mjesta obiju tvrtki provodili istovremeno, svi razgovori s kandidatima su, doznajemo, završeni i čekaju se odluke Skupština da se cijela priča i službeno završi te da no direktori nakon potpisivanja ugovora stupe na dužnost.

Kako nam je pojasnio Kuzmanić, natječajni postupak za odabir direktora "Vodovoda i kanalizacije" provodi ta tvrtka, dok su prijave kandidata za direktora "Prometa" upućene Gradu Splitu, gdje je, kaže, komisija provjerila zaprimljenu dokumentaciju i obavila razgovor s kandidatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 02:10