SplitNOVI KREVETI

Hotel Cornaro proširit će se i na bivšu glavnu poštu

Piše Joomla\CMS\User\User
Ono o čemu smo već duže vremena imali neslužbene informacije, postalo je službeno: na mjestu nekadašnje glavne gradske pošte u Ulici kralja Tomislava uskoro ćemo dobiti još jedan hotel.

Ili, točnije, na toj atraktivnoj lokaciji u najužem središtu grada izgradit će se treći dio hotela "Cornaro", čija je jezgra nastala na gabaritima nekadašnjih prostora Studentskog centra u Sinjskoj ulici.

Prošle godine proširili su se i na prostore susjedne nekadašnje poštanske, a potom HT-ove zgrade, a cijela će se operacija prenamjene kompleksa upravnih objekata u turističke svrhe okončati uskoro ako bi investitor dobio građevinsku dozvolu za rekonstrukciju bivše pošte u novo hotelsko krilo.

Ulagač u projekt tvrtka "Manas", iza koje se krije poznata poduzetnička obitelj Radović, a gradski Odjel za prostorno uređenje i graditeljstvo oglasio je javni poziv za uvid u spis predmeta koji će se održati u zgradi Banovine u srijedu, 9. prosinca, u 8 sati.

Riječ je o dijelu redovitog postupka izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju i prenamjenu postojeće građevine u hotel s četiri zvjezdice.

Na mjestu nekadašnjih poštarskih ureda i velike šalterske sale (poštanski ured je iz glavnog prostora još lani preseljen u manji ured s lijeve strane) trebalo bi se, dakle, izgraditi 55 novih smještajnih jedinica, građevinske bruto površine od gotovo 7000 četvornih metara, koja se prostire na podrum, prizemlje, pet katova i nadgrađe.

O detaljima oko izgradnje novog hotelskog krila investitori u ovom trenutku nisu željeli detaljnije govoriti jer čekaju pravomoćnu građevinsku dozvolu. Međutim, vrlo je izvjesno da će najveći obiteljski hotel u centru Splita, koji već sada broji 79 smještajnih jedinica, uskoro biti još veći.

DIANA BARBARIĆ
FOTO: MILAN ŠABIĆ / EPH