StoryEditorOCM
SplitVELIKI PROJEKT

Banovina objavila važnu vijest za Splićane: ‘Kreće transformacija gradskih kvartova. Prva postaja? Lokve!‘

Piše SPLIT SD
21. svibnja 2024. - 08:41

Grad Split je na svojoj službenoj Facebook stranici objavio da kreće s velikim projektom transformacije gradskih kvartova. Cilj projekta je povećavanje funkcionalnosti, podizanje kvalitete života, ali i uljepšavanje životnog prostora. Prvi kvart koji će doživjeti preobražaj će biti Lokve.

- Velike vijesti za Split i sve Splićane!  U suradnji s gradskim kotarevima i našim sugrađanima, pokrećemo veliki projekt transformacije kvartova! Prva postaja? Lokve! Na temelju detaljnih analiza, krećemo s uređenjem kako bismo svaki kvart učinili ljepšim i ugodnijim za život. Prvi korak je gradnja garaža i rješavanje parkinga, kao pretpostavke za ostale aktivnosti cjelovitog uređenja pojedinog kvarta.‘

image

Projekt transformacije kvartova

Facebook Grad Split

Građani kotara Lokve su informirani putem letaka o svim planiranim aktivnostima. Projekt će se provoditi u nekoliko faza, a svaku fazu, grad će najaviti prije početka radova - navodi se u objavi.

Glavni ciljevi projekta su osloboditi prostor od automobila i urediti dodatna parkirna mjesta što je kronični problem grada. Zatim,  omogućiti više pješačkih i biciklističkih zona, povećati sigurnost i stupanj čistoće, te oplemeniti prostor sadržajima i zelenilom.

Navedeni su i već postignuti uspjesi kao što je izgradnja nove garaže za smještaj 200 automobila, uređenje 2500 m2 sportskih sadržaja na krovu garaže i postavljanje reciklažnih otoka s polupodzemnim spremnicima.

Najavljeno je i uvođenje jednosmjernog prometa u unutarnjem prstenu Šižgorićeve i Stepinčeve ulice, označavanje 139 vanjskih parkirnih mjesta, označavanje pješačkih koridora i biciklističkih staza i pretvaranje zemljane površine u parkirna mjesta s travnatim rešetkama.

image

Projekt transformacije kvartova

Facebook Grad Split/

Grad se u objavi i zahvalio svim građanima gradskog kotara Lokve na neprocjenjivoj podršci. Još je naglašeno kako uz pomoć svih građana započinje transformacija splitskih kvartova u sigurne i uređene oaze ugodnog života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 10:40