StoryEditorOCM
Županijajedrima protiv droge

U Rogoznici će se održati atraktivna i dobrotvorna jedriličarska regata: ‘Nije riječ samo o natjecanju i druženju‘

Piše Ivo Mikuličin
16. travnja 2024. - 17:33

Atraktivna, a istovremeno i dobrotvorna jedriličarska regata pod znakovitim naslovom „Jedrima protiv droge“ održat će se od 17. do 20. travnja u Rogoznici. Riječ je o tradicionalnom natjecanju, koje 25. put organizira Lions klub.

- Mi služimo drugima. To je volontersko geslo članova Lions kluba širom svijeta. Regata „Jedrima protiv droge“ je izvrsna inicijativa u tom smislu. Istodobno kroz jedrenje potiče zdrav život, te educira ljude u borbi protiv nemalog problema ovisnosti od droge. Nije riječ samo o natjecanju i druženju. Regata je i već godinama prilika da se sakupe toliko potrebne donacije za korisne akcije u preventivnim akcijama borbe protiv te opake pošasti – kazao nam je predsjednik Organizacijskog odbora, ugledni splitski ginekolog dr. Robert Vulić.

Sportsku težinu regati daje podatak da će se u rogozničkom akvatoriju pojaviti nekolicina uglednih dalmatinskih skipera.

- Varate se, ako mislite da će sve biti svedeno na natjecanje, druženje i doniranje. U našoj marini organizirat ćemo Okrugli stol o temi zaštite okoliša. Istodobno, uvod u regatu bit će kulinarsko natjecanje u pripremi različitih specijaliteta, prvenstveno onih, vezanih za dalmatinsku obalu – najavio nam je Frane Pašalić, vlasnik marine Frapa.

28. travanj 2024 02:59