StoryEditorOCM
ŽupanijaSa svečane sjednice Općinskog vijeća Tisnog

U povodu Dana općine plakete "Hartiću", Siniši Šušku i Matildi Ćuzela Papata

11. studenog 2017. - 12:47


Kulturno-umjetničkom društvu "Hartić" iz Tisnoga, Siniši Šušku i Matildi Ćuzela Papata pripala je plaketa Općine Tisno. To najviše priznanje dobili su na svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana općine Tisno i blagdana sv. Martina, njezina nebeskog zaštitnika.

KUD "Hartić", obrazloženo je, kroz 90 godina djelovanja uspješno je predstavljao tišnjansku općinu na brojnim kulturno-umjetničkim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Laureat Siniša Šušak, pak, ostavio je traga u "Hartiću" kroz 50 godina neprekidnog rada u Puhačkom orkestru, dok je Matildi Ćuzela Papata plaketa dodjeljena za 55 godina kontinuiranog rada na očuvanju pučkog pjevanja i sviranju orgulja u župnoj crkvi sv. Duha u Tisnome te brojnim nastupima Pučkog pjevačkog zbora izvan Župe.

Zahvalnica Općine Tisno uručena je Dejanu Niniću za uspješno organiziranu humanitarnu biciklijadu "Od vale do vale". Općinska priznanja, pak, pripala su Frani Gabri, članu VK "Dupin" za osvojeno prvo mjesto u samcu na juniorskom veslačkom prvenstvu Hrvatske, Lujki Obratov, za osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom natjecanju puhača u Varaždinu (Woodwind&Brass), Nini Luciji Perina za osvojeno prvo mjesto na Državnom natjecanju glazbala violončelo, Ani Mijat za unapređenje rada TZ Betine kojim je turističku Betinu izdigla iz prosječnosti po kvaliteti usluge i broju noćenja, Udruzi "Južnje strane" za očuvanje i promociju tradicijskih kulturnih običaja i narodne baštine Jezera, Narodnoj knjižnici i čitaonici Tisno za veliki doprinos javnom i kulturnom životu te za rad s mladima, Košarkaškom klubu "Otok" za osvojeno 4. mjesto na prvenstvu Hrvatske za djevojčice do 11 godina te turističkoj agenciji "Bisage" Dragane i Marija Pirjaka za promociju zavičaja kroz izradu originalnih suvenira u koje su ugrađeni motivi tišnjanskog kraja.

Laureatima su nagrade, uz načelnika Ivana Klarina, uručili njegov zamjenik Miljenko Meštrov i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Karlo Klarin. U ime nagrađenih zahvalio se Rajko Čuzela Papata ispred KUD-a Hartić. U kulturno-umjetničkom programu nastupili su Klapa "Sebenico" i Viktor Hodak, Helena Pirjak i Viola Vukman, učenici Glazbene škole Tisno.

Obraćajući se prisutnim vijećnicima, predstavnicima susjednih prijateljskih općina Murter, Tribunj i Pirovac na svečanosti u Društvenom domu u Tisnome, načelnik Ivan Klarin zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli razvoju općine te naglasio kako neće žaliti truda i rada na daljnjem razvoju općine.
- Ponekad nas neke nepravde bole i teško se nositi sa njima. Jedna od nepravdi je nerazumno ukidanje ispostava ispostava Zavoda za hitnu medicinu. Ali, i to je sastavni dio našeg posla. Ne smijemo dozvoliti da nas to obeshrabri. Naprotiv, u nama neka stoji otpor nepravdi s ciljem da se ispravi-zaključio je Klarin.

 

01. lipanj 2024 12:09