StoryEditorOCM
ŽupanijaProjekt 'Replast 3D'

Svaka mala naprid gura - do proljeća Knin dobiva 22 radna mjesta

5. listopada 2017. - 15:47

"Replast 3D" naziv je inovativnog projekta vrijednog blizu 800 tisuća kuna pomoću kojega će se u Kninu, u tvrtci specijaliziranoj za sekundarno zbrinjavanje plastičnog otpada i proizvodnju punjenja za 3D printere, do proljeća iduće godine zaposliti 22 osobe.

Najavljeno je to na predstavljanju projekta u kninskoj gradskoj vijećnici u kojem su, uz voditeljicu projekta Mihaelu Jović Karešin, sudjelovali i gradonačelnik Knina dr. Marko Jelić, ekonomski stručnjak i suradnik na projektu prof. dr. sc. Neven Šerić i voditelj kninske ispostave HZZ-a Vladislav Sušilović. Projektom financiranim iz Europskog socijalnog fonda, a kojeg združenim snagama provode nositelj – rovinjska Udruga "Visoki jablani" sa zagrebačkim Centrom UP2DATE, zbrinut će se i iskoristiti plastični otpad, zaposliti invalidne i teško zapošljive osobe te otvoriti radna mjesta u "zelenim" zanimanjima.



Za upravljanje društvenim poduzećem osposobit će se 9 nezaposlenih osoba s invaliditetom iz Zagreba, dok će se za rad u samom reciklažnom pogonu obučiti 13 nezaposlenih Kninjana – osoba s invaliditetom, žena iznad 40 godina i mladi.

– Sam proces reciklaže bit će testiran, a mali testni pogon predstavit će se u Kninu. Projektom se ujedno želi podići javna svijest o društvenom poduzetništvu kao održivom gospodarskom i društvenom razvoju te doprinijeti razvoju poduzetništva u Hrvatskoj – kazala je voditeljica projekta čija je provedba započela 1. lipnja. Cilj "Replasta 3D" je postaviti temelje za poduzeće koje će u perspektivi postati samoodrživo i komercijalno i u kojem će se otvarati nova radna mjesta te pridonijeti razvoju lokalne zajednice.

03. lipanj 2024 07:06