StoryEditorOCM
Županijavruća tema

Sudovi na njihovoj strani: Radnici ‘Cesta Šibenik‘ traže isplatu plaće za vrijeme provedeno u štrajku

Piše K. G.
12. svibnja 2024. - 15:24

Radnicima županijske tvrtke ‘Ceste Šibenik‘ nije u cijelosti isplaćena plaća za 20-ak dana koje su proveli u štrajku proteklog ljeta, iako je štrajk bio zakonit.

O toj temi bit će govora na sjednici Skupštine šibensko-kninske županije koja je na rasporedu u ponedjeljak.

Naime, predsjednik Radničkog vijeća Zoran Palinić, predstavni radnika u Nadzornom odboru Robert Savić i sindikaln povjerenik Leonardo Gugo pismeno su se obratili Nadtzornom odboru tvrtke, Marku Jeliću, šibensko-kninskom županu i Stipi Petrini, predsjedniku Županijske skupštine:

- Od 12. lipnja do 4. srpnja prošle godine trajao je štrajk u trgovačkom društvu ‘Ceste Šibenik d.o.o.‘. Iako je štrajk od samog početka bio zakonit, kao što je utvrđeno prvostupanjskom presudom Županijskog suda u Šibeniku, kako i drugostupanjskom presudom Vrhovnog suda RH, radnicima nije isplaćena plaća u cijelosti za dane provedene u štrajku.

image

Radnici ‘Cesta Šibenik‘ traže plaću za vrijeme provedeno u štrajku

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Napominjemo da radnici nisu bili u štrajku svojom krivicom jer ničim nisu izazvali štrajk, već su se borili za zaštitu svojih prava, odnosno zaštitu i promicanje gospodarskih i socijanoh interesa članova Sindikata i svih radnika Cesta Šibenik.

S obzirom na navedeno, molimo da Nadzorni odbor uz podršku i suglasnost župana Jelića i predsjednika Skupštine Petrine donese odluku da se radnicima isplati plaća u cijelosti, prvenstveno iz moralnih razloga.

Radnici se odriču prava na naknadu troškova prehrane, putnog troška, kao i prava na zakonske zatezne kamate koje teku od dana dospijeća do isplate, te pristaju na isplatu u više obroka u periodu od godine dana- stoji u pismu predstavnika radnika i sindikalista ‘Cesta Šibenik‘.

23. svibanj 2024 15:30