StoryEditorOCM
ŽupanijaNOVO RUHO

Potpisan ugovor za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Vodice: ‘Potrudit ćemo se da škola bude obnovljena što je prije moguće‘

Piše T. V.
14. svibnja 2024. - 18:40
Izrada Glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Vodice obuhvaća dogradnju 12 novih učionica, kabineta, sanitarnih čvorova i blagovaoniceŠibensko - kninska županija/

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić i direktor tvrtke VIZ-EX d.o.o. iz Nedelišća, Ivica Vizinger, potpisali su danas u školskoj knjižnici Osnovne škole Vodice Ugovor za izradu Glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Vodice u vrijednosti od 209.875,00 eura.

Izrada Glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Vodice obuhvaća dogradnju 12 novih učionica, kabineta, sanitarnih čvorova i blagovaonice, a rok za dostavu projekta je idućih 60 dana. 

Uz župana dr. sc. Marka Jelića, današnjem potpisivanju prisustvovali su i ravnateljica OŠ Vodice Ivana Mikulandra, gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov te službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu, sport i nove tehnologije, Sanja Kumanović Stipaničev.

U obraćanju novinarima, župan se zahvalio svima koji sudjeluju u projektu i pomažu njegovoj realizaciji, posebice šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću i vodičkom župniku don Franji Glasnoviću: 

- Iako je potpisivanje ovog ugovora tek početak, ono je rezultat  kontinuiranog višegodišnjeg rada i zalaganja sviju nas da se napokon krene s rekonstrukcijom i dogradnjom vodičke osnovne škole, koja je po broju učenika najveća u županiji. Pohvalno je što se broj učenika iz godine u godinu povećava, a samim time i potreba učenika, nastavnika i ostalih djelatnika škole za što boljim uvjetima za rad i učenje, u čemu ih, naravno, podržavamo i podupiremo – kazao je župan, dok se gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov osvrnuo na važnost ovakvih ulaganja:

- Zajedničkim radom i trudom, potrudit ćemo se da škola bude obnovljena i opremljena što je prije moguće, a izrada izvedbenog projekta tek je prvi korak u tom smjeru – rekao je gradonačelnik i zahvalio se županu, kao i  ravnateljica škole.

28. svibanj 2024 07:51