StoryEditorOCM
Šibenikradovi će trajati 15 dana

Stižu podzemni kontejneri: Od ponedjeljka privremena regulacija u Ulici Matije Gupca

Piše Šibenski.hr
21. listopada 2022. - 11:46

Od ponedjeljka, 24. listopada 2022. godine, u Ulici Matije Gupca kod Poliklinike, bit će uspostavljena privremena regulacija prometa za potrebe ugradnje podzemnih kontejnera. Radovi će trajati 15 dana, a izvodi ih tvrtka Kova d.o.o.

Zbog radova će biti zatvoren jedan vozni trak, a kroz drugi će biti propuštana vozila u oba smjera. Za pješake je osiguran obilazak preko parkinga Poliklinike, izvijestili su iz šibenske Gradske uprave.

Riječ je o nastavku ugradnje pet podzemnih kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada (plastična, metalna, staklena ambalaža i papir), dva kontejnera i 20 kanti za otpad lampiona na području grada Šibenika.

Podzemni kontejneri već su ugrađeni na Obali prvoboraca u Docu, u Ulici Zagrađe kod Vatrogasnog doma, a sljedeće lokacije ugradnje su Ulici Stjepana Radića nasuprot Policijske postaje Šibenik te u Težačkoj ulici.

Cijena nabave bez PDV-a iznosi 1.118.309,35 kuna. Projekt je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od maksimalnih 504.490 kuna s PDV-om, što čini 40 posto opravdanih troškova projekta, kažu u šibenskoj Gradskoj upravi.

03. lipanj 2024 12:18