StoryEditorOCM
ŠibenikUgovor s Trinas projektom vrijedan 193 tisuće kuna

Rok za izradu projektne dokumentacije novog dječjeg vrtića u Crnici šezdeset dana

Piše šibenski.hr
31. siječnja 2019. - 13:35

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas s direktorom tvrtke Trinas projekt d.o.o. Antom Grubišićem ugovor o izradi projektne dokumentacije za Dječji vrtić Ljubica u Crnici.

- Izgradnja kompletno novog vrtića u Crnici nastavak je naših ulaganja u predškolsku infrastrukturu na području grada Šibenika. Dječji vrtić Ljubica već desetljećima djeluje u neuvjetnim prostorima, a idejnim rješenjem je zamišljena izgradnja moderno opremljenog objekta koji zadovoljava sve pedagoške standarde za pet skupina s oko 100 djece. Temeljito radimo na modernizaciji svih naših predškolskih objekata na zadovoljstvo naših najmlađih sugrađana.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Vrijednost ugovorenih usluga iznosi 193.750,00 kuna, a tvrtka Trinas projekt, odabrana kao najpovoljniji ponuditelj po okončanju javnog natječaja, obvezala se izraditi kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju Glavnog i Izvedbenog projekta novog šibenskog vrtića. Rok za izradu je 60 dana.

Sredstva za navedenu dokumentaciju Grad Šibenik uspješno je ostvario apliciranjem na natječaj Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovo je samo nastavak niza infrastrukturnih projekata u predškolskom odgoju za koje su osvojena bespovratna sredstva fondova ili mjerodavnih ministarstava.

- Za obnovu vrtića 'Vidici', koja je u tijeku, osvojili smo u dva navrata ukupno blizu 3 milijuna kuna, a za završenu obnovu dječjeg vrtića 'Kućica' na Baldekinu 851 tisuću kuna. Nedavno smo raspisali natječaj za građevinske radove energetske obnove na gradskim vrtićima Građa i Šibenski tići, a za koje smo osvojili ukupno 957 tisuća kuna Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Također nam je spremna i dokumentacija za energetsku obnovu dječjeg vrtića 'Veslo' u Zatonu i dječjih jaslica 'Tintilinić' na Građi.“, podsjetio je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

- Nakon 43 godine konačno ćemo djeci gradskih četvrti Crnica i Njivica omogućiti boravak u modernom vrtiću prilagođenom svim pedagoškim standardima.“, dodao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić. Planirana zgrada dječjeg vrtića na parceli ukupne površine 1490 kvadrata sastojat će se od podruma, prizemlja i  kata.

01. lipanj 2024 19:39