StoryEditorOCM
ŠibenikUSKORO SANACIJA

Montažna skela još neko vrijeme će štititi Šibenčane od urušavanja zida u centru grada: ‘Riječ je o zahtjevnom projektu‘

Piše Toni Veljača
7. studenog 2023. - 12:39
Još lani Grad je na tom mjestu postavio drvenu montažnu skelu kako bi spriječio daljnje urušavanje zidaNikša Stipaničev/Cropix

Sudeći po informacijama koje smo dobili iz šibenske gradske uprave, građani će na sanaciju zida kod groblja sv. Spasa, ipak morati još malo pričekati. Podsjetimo kako je još lani Grad na tom mjestu postavio drvenu montažnu skelu kako bi spriječio daljnje urušavanje zida ali i omogućio nesmetan prolaz stanarima, pa i djeci koja tu rutu redovito koriste na putu do Gimnazije.

U vrijeme postavljanja „drvenog tunela” najavljen je i projekt obnove zida, koji je, kazuje nam pročelnik za komunalne djelatnosti grada Šibenika, Joško Jurić, nešto kompliciraniji nego se prvotno mislilo.

- U planu je sanacija zida, ali i ne samo to. Radit će se obnova cijele te prometnice. Riječ je o zahtjevnom poslu, u koji će biti uključeni konzervatori, što se tiče zida, ali i Vodovod koji mora ispitati situaciju prije nego krenemo s projektom obnove ceste – ističe Jurić.

S konkretnijim brojkama oko vrijednosti projekta, koji bi se trebao financirati iz gradskog proračuna, Jurić nije htio kalkulirati. Dobra vijest je da je Grad u proračunu predvidio projekt sanacije ulice te zida dugog dvadesetak i visokog tri metra.

- Taj zahvat predviđen je u proračunu za 2024. i 2025. godinu. Kažem, prije ikakvih prognoza oko početka radova i daljnjih aktivnosti trebamo ozbiljno sagledati cijelu situaciju, kontaktirati se sa stručnjacima pa ćemo biti u mogućnosti i bolje procijeniti o kakvom se poslu radi– zaključuje Jurić.

 

 

02. svibanj 2024 04:00