StoryEditorOCM
Šibenikemotivna objava

Iz šibenske Ekonomske škole oprostili se od cijenjenog profesora: ‘Nedostajat će nam tvoja dobrota, plemenitost i znanje‘

Piše Šibenski.hr
11. svibnja 2024. - 08:10

U povodu smrti svog dragog profesora i kolege Šime Urema emotivnom objavom su se oglasili iz šibenske Ekonomske škole u kojoj je pokojni profesor ostavio neizbrisiv trag

Iz škole su istaknuli kako ih je svojim predanim radom u obrazovanju cijenjeni profesor zadužio da mu još jednom i na ovaj način odamo počast.

Objavu Ekonomske škole prenosimo u cjelosti:

- Cijenjeni profesor Ekonomske škole Šibenik, Šime Urem, preminuo je u 84. godini života. Ostavio je neizbrisiv trag obrazujući i odgajajući generacije učenika koji su danas vrsni stručnjaci iz različitih područja. Profesor Urem usadio im je trajno znanje iz ekonomske skupine predmeta što je s jedne strane postizao strogošću i dosljednošću, neprikosnovenim autoritetom, a s druge velikom predanošću i očinskom toplinom. Statistika je bila njegova specijalnost. Uvijek je pokazivao interes za svakog čovjeka, svakog kolegu i bivšeg učenika, iskazujući stvarno zanimanje i zavidno pamćenje svakog školarca koji je zakoračio u njegovu učionicu.

Koliko mu je Ekonomska škola predstavljala važnu sastavnicu života, pokazao je pisanjem i objavljivanjem monografije „Sedamdeset godina školovanja ekonomskih kadrova u Šibeniku, 1930. – 2000.“ Pritom je izjavio: „ Kao učeniku, Ekonomska škola dala mi je abecedu struke, a zauzvrat kao profesor, školi sam podario opširnu monografiju“.

Iako je posljednjih dvadesetak godina provodio u mirovini, zauvijek je ostao vezan za školu i redovito je posjećivao svoje kolege u zbornici, uz čvrst stisak ruke i toplu riječ. Poštovani kolega, nedostajat će nam tvoja dobrota, plemenitost i znanje- napisali su iz Ekonomske škole Šibenik.

23. svibanj 2024 11:36