StoryEditorOCM
ŠibenikKadena o‘ šibenskih ljudi

Dirljiva priča Šibenčanina koji vodi bitku s teškom bolesti: ‘Gradu ću pokloniti zbirku s 955 pjesama, ali treba mi pomoć‘

Piše Šibenski.hr
20. srpnja 2023. - 11:52
Siniša Kostelac želi stvoriti zbirku pjesama. Poetsko-slikovnu monografiju u kojoj će opjevati 955 Šibenčana za 955 godina grada ŠibenikaScreenshot/hrt/

Šibenčanin Siniša Kostelac posljednjih nekoliko mjeseci vodi bitku s teškom bolesti. Svakodnevno putuje na liječenje u Split i Zagreb, no nije klonuo duhom. Siniša je umjetnik i velika mu je želja da njegova knjiga sa 955 pjesama posvećenih brojnim Šibenčanima, ugleda svjetlo dana. Za to mu treba financijska pomoć.

Da je teško bolestan, saznao je potkraj prošle godine.

- Radi se o raku pluća četvrtog stupnja koji je metastazirao na mozak, moždanu ovojnicu, kosti, koštanu srž, limfne čvorove, nadbubrežnu žlijezdu. Jednostavno, bolest je uznapredovala, objasnio je Siniša Kostelac za HRT.

Šokiran tom viješću, najprije je danima sjedio sam. Bez komunikacije s vanjskim svijetom.

- Promišljao sam, tražio sebe. I onda sam jedan dan udahnuo i rekao: ništa, idemo se boriti protiv toga. Predaje nema, ustvrdio je.

A veliku snagu u toj borbi daje mu obitelj. Zbog različitih terapija, istodobno se liječi u Šibeniku, Splitu i Zagrebu.

- Sve dalje od Šibenika me supruga vozi. Kćer Lucija, koja je student druge godine prava također. Sin Josip, koji je sad završio drugu godinu arhitekture, koji kaže: tata, ne brini, bit ću ja bolji nego Ante Vrban, dodao je.

Siniša nije klonuo duhom, želi napisati zbirku pjesama o rodnom gradu

Da nije klonuo duhom, ogleda se u njegovu društvenom životu.

- Evo, sad sam bio u Zagrebu na 7. Međunarodnim danima poezije. Život nosi i mnoge lijepe trenutke, a uostalom idem i sam tražiti te lijepe trenutke, stvarati lijepe trenutke, rekao je.

A on želi stvoriti zbirku pjesama. Poetsko-slikovnu monografiju u kojoj će opjevati 955 Šibenčana za 955 godina grada Šibenika.

- Imamo političare, glumce i sportaše. U Kadeni su i svi vatrogasci poginuli na Kornatima. U Kadeni su i njihovi prijatelji vatrogasci koji su poginuli tijekom Domovinskog rata na Jamnjaku, kazao je.

Želja mu je izdati knjigu u tisuću primjeraka do 29. rujna, Dana Grada Šibenika. Za to mu je potrebna i financijska pomoć, a potporu mu je pružila jedna izdavačka kuća.

- Koja se priključila našoj akciji i sa svoje strane radi sve da nam pomogne da knjiga izađe. Knjiga neće biti u nikakvoj prodaji, nego napravili smo akciju gdje ljudi sponzoriraju i firme pružaju sredstva, dodao je.

‘Kadena o‘ šibenskih ljudi‘ bit će dar Šibenčanima, njegovim suvremenicima koje će ‘uklesati‘ u stih.

27. travanj 2024 08:37