StoryEditorOCM
ŠibenikOpustjeli perivoj

Da je ljeto bila bi zvijezda selfija, ovako u miru i tišini kišnog dana uživa u pothvatu: uspjela se popeti na vrh kamene gromade u fontani

Piše Marija Lončar
27. listopada 2023. - 13:48

Jesen i kišni dan opustjeli su Perivoj fa Luje Maruna ispred crkve Gospe van grada. Nema više turista i slikavanja ispred najljepše šibenske fontane s njezinim stanovnicima: vodenim kornjačama, zlatnim ribicama ili, bolje rečeno, koi šaranima i golubovima. 

No, u miru i tišini koji su zavladali prarkom i te kako uživaju stanovnici malog vodenog carstva, a jednoj je vodenoj kornjači pošlo za rukom, pardon nogama, popeti se gotovo na vrh sedrene nakupine u fontani. Nije to, inače tako lako napraviti od kada je stijena u fonfani izrasla u pravu gromadu i k tome poprilično strmu te se uz nju kornjače gotovo i ne mogu popeti. Unatoč svoj svojoj upornosti, jer iako je voda njihovo prirodno okruženje, moraju dio dana boraviti i na suhom. 

Jedna je kornjača uspjela savladati sve prepreke te se smjestila na mekanoj mahovini gotovo na vrhu stijene i izvijenog vrata uživala u kapljicama vode koja je prskala iz fontane po njenoj glavici. Da je ljeto i park pun turista, kako to biva, ova bi kornjača postala zvijezda brojnih selfija i fotografija te za čas obišla cijeli svijet. 

Ovako, primijetit će je tek pokoji prolaznik ovoga sivog jesenjeg dana.  

image

Fontana u Perivoju fra Luje Maruna

Marija Lončar/
image

Vodena kornjača

image

Opustjeli perivoj

28. travanj 2024 01:34