StoryEditorOCM
ŠibenikProjekt Draga

Burić o peškariji: ‘Nećemo uzimati europski novac, nego njegovati partnerske odnose sa Zagrebmontažom‘

Piše M.P.
14. svibnja 2024. - 11:00

Nakon što se na ovom portalu jučer pojavio tekst pod naslovom "Uvjeti na šibenskoj peškariji su kao u Indiji", igrom (ne)slučaja na današnjem Gradskom vijeću potegla se tema gradnje moderne ribarnice. Potegao ju je vijećnik Marko Petković (NLSP).

- Tržnice Šibenik su privatna firma, to je danak nekih prošlih vremena. Osim nas, mislim da još samo Rijeka ima privatnu tržnicu. Tvrtka koja je vlasnik i potencijalni investitor u Dragi, Zagrebmontaža, u svom projektu na toj lokaciji  ima i gradnju nove tržnice, a  unutar toga će biti i nova ribarnica. Taj projekt nije u fazi mirovanja, već se  vode intenzivni razgovori o usklađivanju tog projekta s postojećim prostornim planovima. Neće još dugo vremena proći i Šibenik će na toj lokaciji dobiti novo gradilište. Znam da postoje europski novci za modernu ribarnicu, ali ne bi trebalo sada na tome raditi, već Grad treba njegovati partnerske odnose s tvrtkom Zagrebmontaža - rekao je gradonačelnik Šibenika, Željko Burić.

Podsjetimo, riječ je projektu koji bi Šibeniku donio novu strukturu javnih prostora s kaskadno postavljenim trgovima iznad javnih i trgovačkih područja te garažu s oko 650 mjesta. Njime je predviđena i gradnja nove tržnice te prirodnog prijelaza prema moru. 

 

27. svibanj 2024 00:54