StoryEditorOCM
ŠibenikTJEDNA PROGNOZA

Bit će snijega uz obalu i u srednjoj Dalmaciji

Piše Petra DŽANKO
NIKOLA VILIĆ/HANZA MEDIA
12. siječnja 2017. - 20:41

Prema podacima udruge Crometeo, petak 13.01. nam donosi pretežno oblačno vrijeme s kišom, a mogući su i obilniji pljuskovi. Snijega će biti samo u planinama iznad 1500 metara, mada će se navečer snježna granica spustiti.
Ujutro će puhati umjereno do jako jugo i lebić, a popodne će okrenuti na umjerenu tramontanu i buru. Jutro će biti desetak stupnjeva toplije u odnosu na četvrtak, a najviše dnevne temperature će se kretati od 8°C u Zagori do 12°C uz obalu.

U subotu 14.01. slijedi prolazna stabilizacija vremena pa će veći dio dana biti pretežno sunčano. Puhat će umjerena bura i tramontana. Od jutra će biti hladnije, a najviše dnevne temperature od 4°C u Zagori do 8°C uz obalu.

Prvi dio nedjelje 15.01. bit će pretežno sunčan, a tijekom dana se očekuje sve više oblaka. Navečer su moguće slabe oborine na granici kiše i snijega.
Minimalna jutarnja temperatura će uz obalu biti oko 0°C, a u Zagori oko -3°C. Najviše dnevne temperature će se kretati od 4°C u Zagori do 8°C uz obalu. Tijekom nedjelje će puhati slaba do umjerena bura i levant.
Sredozemna ciklona donijet će nam vrlo nestabilno i zimski prohladno vrijeme u idućem tjednu.

U ponedjeljak 16.01. će biti pretežno oblačno. Uz obalu će biti kiše i snijega, a u Zagori većinom snijeg te se očekuje i stvaranje snježnog pokrivača u drugom dijelu dana.
Najviša dnevna temperatura će u Zagori biti do 2°C, a uz obalu do 6°C.

 

Iz udruge Crometeo najavljuju da će u utorak 17.01. biti umjereno do znatno oblačno. U Zagori će povremeno padati snijeg, a uz obali su mogući kiša, susnježica i snijeg. Jačat će bura koja u drugom dijelu dana može imati olujne udare. Bit će još hladnije pa će u Zagori temperatura tijekom cijelog dana biti oko 0°C, a uz obalu i na otocima do 3°C.

Prema  prognostičkim materijalima, niti u srijedu 18.01. neće biti posve stabilno, mada će biti više suhog i sunčanog vremena. I dalje su moguće slabe oborine na granici kiše i snijega. Puhat će bura i bit će zimski hladno.

29. travanj 2024 03:38