StoryEditorOCM

Zbog orkanske bure zatvoren je dio autoceste A1; crveni meteoalarm upaljen je i za Srednju Dalmaciju

Piše Šibenski.hr
16. prosinca 2023. - 09:17

Ako danas krećete na put svkako provjerite situaciju i stanje na cestama. Podsjećamo da je upaljen crveni meteoalarm za Kvarner, Velebitski kanal te Sjevernu i Srednju Dalmaciju. Evo što javlja HAK:

"Zbog olujnog vjetra ZA SVE SKUPINE VOZILA zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; preporučeni obilazak za sve skupine vozila: čvor Sveti Rok-Gračac (DC1)-Knin (DC1)-Kistanje (DC59)-čvor Benkovac i obrnuto; -državna cesta Gračac-Zaton Obrovački (DC27).

Samo ZA OSOBNA VOZILA otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, obilazak za ostala vozila je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3); -državna cesta Solin-Klis (DC1); -Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; -državna cesta Karin-Zaton Obrovački (DC27); -državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); -most dr. Franja Tuđmana.

Na autocesti A7 između čvorova Rijeka istok i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s priključnim vozilom (I. skupina vozila).

Na državnoj cesti Borje-Klapavice (DC1) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Odroni zemlje i kamenja mogući su na cestama u gorju te na Jadranskoj (DC8) i Ličkoj magistrali (DC1).

Zbog olujne i orkanske bure na Jadranu očekuju se ograničenja za pojedine skupine vozila na cestama u podvelebistkom području."

 

 

 
01. svibanj 2024 16:23