StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNe dirajte mu glavnicu

Škoro zaratio s Novostima: prozvali ga zbog otpremnine s HRT-a i gdje je bio za vrijeme najžešćeg rata u Hrvatskoj, evo kako je uzvratio 'širiteljima mržnje'

Piše Šibenski.hr
12. srpnja 2019. - 23:00

Predsjedničkog kandidata Miroslava Škoru poprilično je razbjesnio tekst koji je objavio tjednik Novosti, a u kojem se navodi da je 1999. godine nezakonito dobio od HRT-a 350.000 kuna otpremnine.

Novosti pišu kako je Škoro novac uzeo nakon što je samo dvije godine bio direktor HRT-ove glazbene tvrtke „Orfej“ te ukazuje da je Državna revizija utvrdila kako pravo na otpremninu nije imao jer je bio razriješen na vlastiti zahtjev. Ističu i da je Škoro na temelju velike plaće imao pravo na unosnu otpremninu, ali samo u slučaju da ga razriješi uprava.

- Budući je direktor društva razriješen na osobni zahtjev, Državni ured za reviziju je mišljenja da nije bilo osnove isplatiti mu otpremninu - stoji u izvješću revizije iz sredine 2000. godine, u kojem se od HRT-a traži povrat novca iz blagajne Orfeja.

Također, list SNV-a upozorava i kako pjevač nije imao pravo na povlašteni kredit od 120.000 njemačkih maraka koji mu je dao HRT.

Podsjećaju i da je Škoro poziciju konzula u Mađarskoj, sredinom devedesetih dobio nakon što je, prema anegdoti koju je sam prepričavao, Franjo Tuđman čuo njegovu pjesmu ‘Ne dirajte mi ravnicu’. Tu je uspješnicu, vele Novosti, napisao u Americi, gdje je boravio za vrijeme najžešćih sukoba u Hrvatskoj.

Škoro je na svom Facebook profilu prenio naslovnicu lista na kojoj ispod njegove slike stoji naslov: „Ne dirajte mi glavnicu“.

 Kad ti Pupovčeve Novosti daju ovakvu naslovnicu, to je najbolja referenca da si na pravom putu. A kad tu naslovnicu temelje na lažima i konstrukcijama, onda je to već posao za moje odvjetnike.

Jasno mi je da se financiraju iz državnog proračuna i da moraju odrađivati prljavi posao za svoje koalicijske partnere, ali raskrinkat ćemo ih na sudu i sav novac od tužbe uplatiti djeci poginulih hrvatskih branitelja. A brzo će doći trenutak kad će širitelji mržnje i lažnih vijesti biti skinuti s državnog proračuna i prepušteni izazovima tržišta - napisao je Škoro.

Ispod posta javili su se brojni Škorini obožavatelji, kao i oni koji napominju da su djeca poginulih hrvatskih branitelja odavno odrasla, pa mu savjetuju da donaciju dade drugoj djeci koja izlaze iz domova i nemaju ništa osim jednog kufera.

 

09. svibanj 2024 23:23