StoryEditorOCM

Živjela je u haremu saudijskog trgovca oružjem kao jedna od njegovih 11 žena; ‘Uzimali smo kokain, danima bili u sobi‘

Piše MOZAIK SD
4. studenog 2023. - 12:56

Bivša manekenka Jill Dodd živjela je u haremu saudijskog trgovca oružjem kao jedna od njegovih 11 "žena za uživanje".

U emisiji "60 minuta" Petera Stefanovića, rođenog u Srbiji, otkrila je jezive detalje - poruka na njenoj ruci ispisana krvlju samo je dio toga, a kako kaže, morala je čekati u redu da spava s njim..

Ovo potresno priznanje potreslo je cijeli svijet.

Jill Dodd, poznata kao model Voguea, borila se s poremećajem prehrane kada je 1980. godine u Monaku upoznala Adnana Khashoggija, prenosi Nova.rs.

– Shvatio sam da nikada nisam sreo tako inteligentnog, pričljivog, duhovitog čovjeka kao što je Adnan. Da, bio je vrlo bogat, ali nekako je njegova snaga imala miroljubivu stranu. Polako sam padala na njegove čari. Povukao me za rukav i napisao: ‘Volim te‘. Pomislila sam: ‘O moj Bože, to je krv‘. Bila sam malo šokirana. Ali mislila sam da je to jako smiješno i slatko u isto vrijeme", rekla je.

Govoreći za Channel Nine, rekla je da je ubrzo postala jedna od njegovih 11 žena u haremu, što je zakonom dopušteno u Saudijskoj Arabiji, te da sebe nikada nije vidjela kao prostitutku.

U svojim memoarima "The Currency of Love: A Courageous Journey to Finding the Love Within" otkrila je i kako je postala članica harema i morala potpisati ugovor.

– U tom trenutku postajem članica Adnanova harema, mijenjam se s drugim ženama za seks s muškarcem kojeg volim. Rekao mi je: ‘Želim se brinuti za tebe. Želim da sklopimo petogodišnji ugovor‘, rekla je.

Gilles smatra da je Khashoggi plaćao ogromne svote novca modnim agencijama da spavaju s manekenkama, lijepim mladim ženama koje su dolazile na njegove zabave i spavale ili s njim ili s njegovim prijateljima.

“Uzimali smo kokain. - Danima bismo bili zatvoreni u sobi, vodili bismo ljubav, jeli, kuharica bi nam donosila hranu - rekla je.

Rekla je da joj tada nije smetalo što on spava s drugim ženama.

U svojoj je knjizi napisala da iako je bila ohrabrena da ima druge muškarce, ostala je vjerna Khashoggiju sve dok su bili zajedno.

Kako piše Nova.rs, kada je imala 22 godine i nakon dvije godine u haremu, nije željela da bude jedna od mnogih žena. Htjela je monogamiju od Khashoggija. On to nije želio pa su prekinuli.

29. travanj 2024 01:31