StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnedostaje ljudi

Hrvatska pošta isplaćuje 1200 eura nagrade svim poštarima i vozačima ukoliko ispune samo jedan uvjet

Piše šibenski.hr
29. veljače 2024. - 14:33

Poštari, dostavljači tiskovina i vozači Hrvatske pošte koji u toj tvrtki ostanu do kraja godine, dobit će još 1200 eura neto, priopćili su danas iz Hrvatske pošte.

Ova nagrada je, navodi se u priopćenju, uvedena za radna mjesta na kojima je utvrđena najveća fluktuacija i potreba za zapošljavanjem te će se odnositi i na sve buduće radnike na tim radnim mjestima koji se zaposle najkasnije do kraja lipnja 2024. godine.

Pošti nedostaje ljudi

Hrvatska pošta, kao i brojni drugi poslodavci na tržištu rada, već dulje vrijeme ima u određenim područjima izazova s nalaženjem adekvatne radne snage i fluktuacijom, stoji u priopćenju. Svjesna kako je povećanje primanja jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika, Pošta je u zadnje dvije godine pokrenula brojne inicijative za njihovo zadržavanje, objavila je Hrvatska pošta.

Tako u ožujku 2024. svim radnicima Hrvatske pošte opet raste plaća – treći put u posljednjih šest mjeseci – što je rast od ukupno 25%, stoji u priopćenju. U Pošti navode da je rast primanja počeo je još 2022. kada je plaća za 8000 radnika na operativnim poslovima povećana 20%.

Poštaricama i poštarima godišnje se isplaćuju tri jednokratne prigodne nagrade, uskrsnica, božićnica i regres, kažu u Pošti, dodajući da radnici na operativnim radnim mjestima uz redovitu plaću svaki mjesec dobivaju i varijabilnu nagradu za učinkovitost.

Hvale se benefitima

Među ostalim benefitima u Pošti navode i sistematske i specijalističke zdravstvene preglede, karticu MultiSport, ali i povećanje participacije za prijevoz i prehranu te posebnu nagradu za uspješnost koja ovisi o ispunjenju godišnjih ciljeva i može dosegnuti iznos mjesečne neto plaće uplatom u treći mirovinski stup

27. travanj 2024 15:43