StoryEditorOCM
Crna kronikaIza rešetaka

Mladiću (26) osumnjičenom za tri pljačke u središtu Šibenika bit će najmanje mjesec dana u zatvoru

Piše Šibenski.hr
10. studenog 2017. - 15:34

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 26- godišnjaku, kojeg se sumnjiči da je u Šibeniku izvršio tri razbojništva na način da je maskiran prijetio nožem zaposlenicama trgovina, pri čemu je ukrao nešto više od 8000 kuna, doznaje se u šibensko-kninskom županijskom tužiteljstvu.

Kako ističu u DORH-u, u Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je hrvatski državljanin (1991.) zbog osnovane sumnje da je počinilo tri kaznena djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. Kaznenog zakona/11.

Iz tužiteljstva navode kako postoji osnovana sumnja da je taj 26- godišnjak od 20. listopada do 6. studenog 2017. u tri navrata u Šibeniku, počinio kaznena djela razbojništva u dvjema poslovnicama za otkup zlata, na način da je prekrivenog lica prijetio nožem zaposlenicama i tražio sav raspoloživi novac, koje su mu one, iz straha za vlastitu sigurnost i predale. Na opisani je način oštetio dva trgovačka društva za iznos od 8.260 kuna.

- Nakon ispitivanja osumnjičenika, ovo je državno odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage te je podnesen prijedlog sucu istrage da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela (temeljem čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a) koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana- priopćili su iz DORH-a.

10. svibanj 2024 09:05