StoryEditorOCM
ZanimljivostiNI SLUČAJNO MANJE!

Mlada gostima odredila minimalac za kovertu - svatovi ostali preneraženi! ‘Ma, nema šanse da toliko stavim...‘

Piše MOZAIK SD
28. rujna 2023. - 17:31

Sezona pireva još uvijek traje, a restorani i sale za vjenčanja prebukirani su čak i u listopadu. Neki mladenci zovu goste na vjenčanja koja će se održati sljedeći mjesec, a jedna mladenka koja se udaje početkom listopada razljutila je svoje prijatelje jer im je uz pozivnicu "servirala priču" koliko novca trebaju uložiti u omotnicu kao minimum.

- Prije dva tjedna mladenci su počeli dijeliti pozivnice, no društvo i rodbina pričaju o slavlju mjesecima unaprijed. Mlada je od samog početka isticala da vjenčanje treba biti u luksuznom restoranu, što puno košta, da kupuje preskupu vjenčanicu, uzima najskuplju dekoraciju. Budući da se poznajemo od djetinjstva, znala sam da voli sve skupo i kvalitetno, ali nisam znala da pravi svadbu radi zarade, a ne radi sreće – rekla je mladenkina prijateljica iz škole - za Kurir, a kolegica s fakulteta dodaje:

- Sve me to zasmetalo jer nije bitno je li nešto skupo ili nije, važno je da taj dar bude poseban i za mladence i za njihove obitelji, a zadnje o čemu bi trebali razmišljati prije vjenčanja, pogotovo mladenka, jest koliko će njezini rođaci i prijatelji staviti novca u kovertu.

Prema njezinim riječima, mladenka je odmah na početku naglasila koliko plaćaju “stolicu” u skupom beogradskom restoranu.

- Rekla je da plaćaju 70 eura po osobi. Razumijem da je ovo Beograd i da je to njihov izbor, ali zašto gosti moraju znati koliko košta njihovo mjesto?! Ubrzo nakon toga smo i saznali zašto. Okupila je nekoliko prijateljica i kolegica te nas pozvala na djevojačku večer, a ujedno nam je podijelila i pozivnice. Vidjelo se da je sretna i zadovoljna. Iznenadilo me što me je pozvala jer se znamo s fakulteta, ali nismo bile pretjerano bliske. Ipak, bilo mi je drago i odlučila sam otići na vjenčanje. Drago mi je zbog nje što se zaposlila, našla čovjeka s kojim će stvoriti obitelj. Kroz priču se polako dotaknula i darova te rekla kako je sada normalno da svatko mladencima na dar donosi novac.

image

ILUSTRACIJA

Shutterstock

Naglasila je da ne voli one koji se vode logikom da će u kovertu staviti onoliko koliko košta mjesto na piru, nego da planira biti u plusu. “Ako me jelovnik po osobi košta 70 eura, mislim da bi bilo glupo da netko donese samo toliko. Unutra bi trebalo biti najmanje 100 eura”, rekla je, na što sam ostala bez teksta.

Mladenkina kolegica ističe da trenutno nije zaposlena, ali da bi svejedno došla na svadbu i donijela novac.

- S obzirom na to da nismo tako bliske, mislila sam staviti 50 eura. Na pir idem sama i mislim da bi to bilo korektno s moje strane, ali nakon ove njene rečenice bilo me sram. Nema šanse da stavim sto eura. Još bih i razmislila da smo bliske i da se više družimo, ali stvarno ne znam. Bojim se da će me ogovarati nakon vjenčanja, ali čula sam da su i druge kolegice u šoku komentirale ovakav njezin stav. Stvarno je bezobrazno da se tako ponaša prije vjenčanja i tako priča - naglasila je kolegica.

29. travanj 2024 21:40