StoryEditorOCM
OstaloNEDJELJOM U 2

Tucak o Šibeniku: ‘Možda sam ja negdje i bolestan na neku stranu koliko volim taj grad‘

Piše Šibenski.hr
3. ožujka 2024. - 16:01

Gost HTV-ove emisije Nedjeljom u 2 danas je bio Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja je prošli mjesec osvojila naslov svjetskog prvaka.

Otkrio je među ostalim da se vaterpolom počeo baviti kao dječak, na poziv školskog kolege. Tada nije ni znao što je vaterpolo. Nije, kaže, imao čak ni kupaće gaće. Plivati je naučio "strašno kasno", negdje u šestoj godini. Kaže da se bojao mora, "kao onaj pravi Vlaj" - otac mu je porijeklom iz Konjevrata, sela pored Šibenika.

Naša vaterpolska legenda Ratko Rudić kaže da je Tucak kao igrač imao boemski pristup...

Kao trener je počeo odmah po završetku igračke karijere. Upravo je Rudića naslijedio na mjestu izbornika Barakuda. 11 i pol godina kasnije Tucak iza sebe ima devet velikih medalja s Hrvatskom.

- Ja bih volio da me nadmaši, kaže Rudić.

- Mislim da su najvažnije njegova emocija i ljubav. On je potpuno predan vaterpolu, rekao je o Tucku Perica Bukić, još jedna šibenska legenda hrvatskog vaterpola. A upravo prema Šibeniku Tucak također gaji veliku ljubav.

- Ne mogu razumjeti da postoje ljudi koji ne mogu shvatiti koja je to ljepota življenja u tom gradu. Možda sam ja negdje i bolestan na neku stranu koliko ga volim, kaže Tucak.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

26. travanj 2024 19:59