StoryEditorOCM
Nogometkraj nada

Ništa od bivšeg igrača Hajduka! Sportski direktor Šibenika poručio: ‘S postojećim kadrom idemo do kraja‘

Piše D. T./SN, K. G.
28. veljače 2024. - 11:03

Uoči posljednjeg kola na Šubićevcu su imali jasan plan glede vlastitih ambicija, ali i želja kada je u pitanju vodeći rival. Budući da je Zrinski slavio na teškom gostovanju u Sesvetama, za Narančaste je u Dugopolju igrala samo pobjeda.

U najavi te utakmice trener Carević slikovito se izrazio da njegova momčad mora bilo kako pobijediti, makar "ukrali" 3 boda! Naravno, pod tim je mislio da Šibenik mora pronaći neki način uloviti 3 boda za ostanak u igri za prvo mjesto.

I, da se neće umirati u ljepoti igre, jer to je na onom dugopoljskom terenu gotovo nemoguće. Šibenske želje kao što znamo nisu se uslišile, štoviše itekako su se izjalovile u posve obratnom pravcu.

Jurjevčani su upisali i 10.trijumf u nizu, i opet nisu igrom plijenili (zar je to sada i važno za njih), a sa druge strane Narančasti su zapeli u dugopoljskom blatu, osvojivši samo bod, pa se prednost lidera povećala na 7 bodova.

-Ha, šta da vam kažem. Trebali smo slaviti uvjerljivo, po prikazanim prilikama, igri po onom užasnom terenu. Ali, što vrijedi, nismo zabili gol, niti sa 1 metra. A, imali smo barem 6-7 velikih prilika... - mogao je samo nemoćno konstatirati nakon utakmice sportski direktor Hrvoje Kulušić. Neefikasnost bi mogla skupo stajati šibenske prvoligaške ambicije, posebice u gostima. Carevićeva momčad je u gostima od 30 mogućih osvojila samo 15 bodova, odnosno 50%. Izgubili su 3 utakmice; od Orijenta, Sesveta i Zrinskog te remizirali s Croatijom, Vukovarom i Dugopoljem, uz 4 pobjede. U ta 4 trijumfa Šibenčani su postigli 10 golova, dok su u 2 poraza i 3 remija zabili tek 1 gol! Izuzetak je Krimeja gdje im niti 4 postignuta gola nisu pomogla da izbjegnu poraz (4:5). Šibenik ima najjači izbor napadača u ligi, od kojih su se neki dokazali i u 1.HNL, zimus su se još tu i dodatno osnažili dovođenjem Toshevskog, ali sve to nije pomoglo da netko, i ne samo napadači, pronađe način da ugura loptu u mrežu Lukića.

image

Na Šubićevcu kažu da nema predaje u borbi za 1.HNL

Tom Dubravec/Cropix

Koliko god na Šubićevcu vrte istu mantru kako ne gledaju rivale u toj borbi, ne možemo ne konstatirati kako Zrinski u gostima redovito grabi bodove, osvojivši ih 25 u 10 utakmica. A jedini poraz doživjeli su baš na Šubićevcu kada ih je domaćin pregazio s 3:0. Od mnogih aktera koji prate drugu ligu često čujemo priču kako Zrinski mora početi padati, da jednostavno taj niz mora jednom stati. A, kako se to ne događa, a utakmica je sve manje, Šibenik jednostavno mora pronaći način da se od momčadi koja plijeni igrom, atraktivnim i efikasnim nogometom, mora prometnuti u radnu momčad, koja mora ići na rezultat. Bez obzira igra li u svojoj utvrdi, ili izvan nje.

-Nema predaje, 7 bodova nije malo, ali naravno da nije nedostižno. Što mi u Šibeniku najbolje znamo. Sad više nemamo pravo na kiks, krivi korak jer Zrinski ne posustaje, a tu je blizu i Vukovar. Mi stvarno igramo dobro, stvaramo šanse, ali često nemamo ni sreće. Vjerujem da će se to kolo početi okretati na našu stranu, i da će se okolnosti okrenuti u našu korist. Druge nam nema jer mi ne odustajemo od svog cilja - zaključio je Kulušić, a slično razmišljaju i ljudi iz vodstva kluba.

Osim dragocjenih bodova Šibenčani su u Dugopolju ostali i bez Ikera Poza, koji je dobio treću opomenu. U vatru će vjerojatno Marijanović, makar Carević ima opcije da iz postojećeg kadra prešalta nekog iz obrane u veznjaka.

image

Dinko Trebotić u plavom dresu

arhiv/Joško Šupić/Cropix

S obzirom na očiti deficit veznih igrača u kuloarima se počelo spekulirati kako će Šibenik angažirati novog nogometaša koji bi ojačao konkurenciju na tim pozicijama.

Premda je završen prijelazni rok, Narančasti mogu registrirati slobodne igrače.

U tom kontekstu šibenskim nogometnim krugovima počelo je kružiti ime 33-godišnjeg veznjaka Dinka Trebotića.

Naime, bivši igrač Hajduka, Lokomotive, Slaven Belupa i niza drugih klubova prije nekoliko dana raskinuo je suradnju s dodašnjim klubom iz Rumunjske pa je taj podatak dodatno zagolicao maštu navijača Šibenika.

Međutim, vrlo brzo ih je ‘ohladio‘ sportski direktor Kulušić. Prema njegovim riječima, neće biti ništa od dolaska Trebotića na Šubićevac, ali ni bio kojeg drugog igrača:

- Točno je da imamo pravo dovoditi slobodne igrače, ali za nas je prijelazni rok gotov. Odnosno, do kraja sezone idemo s postojećim igračkim kadrom- zaključio je Kulušić.

 

27. travanj 2024 18:54