StoryEditorOCM
Nogometšok na šubićevcu

Preko noći ostali bez važne karike: trebao je biti nositelj igre na proljeće, a sada odlazi iz kluba

Piše Krešimir Gulin
17. siječnja 2024. - 11:47

Neočekivana vijest stiže sa Šubićevca. Naime, 24- godišnji vezni igrač Marko Đira napušta Šibenik. Podsjetimo, Đira se u matični Šibenik vratio iz zagrebačkog Dinama te potpisao trogodišnji ugovor.

No, kako se doznaje u drugoligašu sa Šubićevca igrač na kojemu se trebala graditi budućnost, u srijedu je potpisao sporazumni raskid ugovora.

Tu informaciju potvrdio nam je i Hrvoje Kulušić, sportski direktor Šibenika:

- Da, Đira je potpisao sporazumni raskid ugovor s našim klubom- kazao je Kulušić.

Ta informacija šokirala je navijače Narančastih, jer Điru se cijelo vrijeme spominjalo kao veliko unutarnje pojačanje za proljetni dio sezone u kojem će Šibenčani ganjati ekspresni povratak u 1.HNL, što je istaknuo i vlasnik kluba Željko Karajica:

- Nema se tu što posebno lamenitrati, nama je plasman u 1.HNL imperativ. Na dobrom smo putu, unatoć pet bodova minusa u odnosu na vodeći Zrinski- rekao je Karajica, prvi čovjek Šubićevca.

Podsjetimo, Đira je imao tešku ozljedu koljena i u jesenskom dijelu sezone nije odigrao niti minute za momčad trenera Marija Carevića. Međutim, njegov oporavak je navodno iznenađujuće dobro tekao, pa se Đira u nekoliko utakmica na kraju jeseni našao na klupi, ali Carević ga nije slao na travnjak.

Osim Đire, to veliko unutarnje pojačanje za drugi dio sezone treba tražiti i u napadaču Ivanu Deliću. Jer, radi se o dvojici prokušanih prvoligaških igračakoji itekako mogu pomoći Šbeniku u drugoligaškoj konkurenciji.

Koliko bi Delić mogao značiti Šibeniku na proljeće, nekadašnji igrač Hajduka, Istre i Varaždina pokazao je ubrzo nakon povratka na travnjak poslije neugodne bolesti, jer je svojim golom donio pobjedu nad Solinom.

Međutim, od toliko iščekivanog tandema Đira- Delić na proljeće neće biti ništa.

image

Hrvoje Kulušić, sportski direktor Šibenika

Niksa Stipanicev/Cropix

O detaljima razlaza sa Đirom, sportski direktor Kulušić nije želio govoriti. Zbog toga se o njima može samo spekulirati:

- Mogu samo kazati kako je želja o raskidu ugovora bila obostrana- ‘zatvoren‘ je ostao Kulušić.

Budući da je prije Đire Šubićevac napustio još jedan vezni igrač- Roko Ivanković, Narančasti su ostali ‘tanki‘ u manevru:

- Istina, ostali smo samo s trojicom igrača na tim pozicijama- Rocom, Pozom i Marijanovićem. I prije nego što nas je napustio Đira, naglašavali smo kako tražimo veznog igrača. Mogu reći da već desetak dana intenzivno radimo na angažmanu jednog veznjaka. Vjerujte, nije lako na tržištu naći igrača koji bi bio pravo pojačanje. To više što ne želimo dovesti igrača ‘reda- radi‘ nego želimo da taj igrač radi razliku na terenu- rekao je sportski direktor Šibenika.

Inače, ovih dana je živo u kancelarijama Šubićevca, jer se radi na produžetku ugovora nekih igrača kojima vjernost klubu ističe ovog ljeta.

U tom kontekstu, u prvom planu su vratar i kapetan Antonio Đaković te krilni napadač Carlos Torres. Kako neslužbeno doznajemo, Đaković je vrlo blizu potpisa novog ugovora sa Šibenikom dok je sasvim drugačija situacija s ofenzivcem iz Kolumbije.

04. svibanj 2024 06:10