StoryEditorOCM
Nogometgradi šibenik od temelja

Mario Carević se na Šubićevcu suočio s izazovom kakav nije doživio nikad u karijeri: ‘Nadam se da ću uspjeti‘

Piše Davor Trutin/SN
9. srpnja 2023. - 11:34

Za nogometašima Šibenika prvi je radni tjedan. Prema očekivanjima na Šubićevcu je bilo vrlo prometno proteklih dana, broj igrača s ugovorima se polako penjao, krenulo se s devetoricom koji imaju taj „papir“, uz 5-6 juniora a najveći broj otpadao je na igrače na probi – njih petnaestak.

Ali, i taj se broj kako su išli treninzi smanjivao, pa je na kraju tjedna sve filtere prošlo tek njih četvero. Botić, Dumančić, Čeko i Jakovljević idu dalje s Narančastima, barem do srijede za kada je predviđena prva službena testna utakmica protiv Zmijavčana.

Od ovog kvarteta jedan je navodno posebno zanimljiv, i mogao bi ostati ali o tome će zadnju dati struka na čelu s trenerom Carevićem.

- Za nama je prvi radni tjedan, osobno sam zadovoljan odrađenim poslom, iako se u hodu kompletiramo. Puno je novih igrača, ali najmanje njih s ugovorima.

Klub je ispao iz 1.HNL i normalno je da se dešava svojevrsno „čišćenje“ svlačionice. Žao mi je što nismo mogli računati na barem 3-4 igrača iz protekle prvoligaške sezone, kao i na činjenicu da još ne možemo računati na Ðiru i Delića. Oni su jako važni za nas, i šteta što ih nemamo na početku priprema, ali oni će se vratiti i najvažnije je da se oporave i posve spremni se uključe u proces rada – kazao nam je Carević, koji je igračima dao slobodan vikend.

Makaranin je svjestan da kreće praktički od nule, ali i da kadar Šibenika koji se bori za povratak u elitu još nije kompletiran.

-Treba nam još i kvalitete, ali i brojčano da se pojačamo. U pregovorima smo s još nekoliko igrača, i nadam se da ćemo to uskoro realizirati.

Isto vrijedi i za ove momke na probi, ostalo ih je nekoliko i dalje s nama, i onda ćemo procijeniti je li netko od njih potreban nama za nastavak rada.

Svjestan sam da krećem od početka, s ovakvim okolnostima priznajem nisam se još susreo u trenerskoj karijeri. Ali, kao što sam rekao prilikom dolaska u Šibenik, to za mene predstavlja još veći izazov, i vjerujem da ću ga s uspjehom položiti.

Jasno da rezultat i igru ne možemo stvoriti u rekordnom roku, ali ideje imam, i što se brže kompletiramo to ćemo brže i posložiti stvari ovdje u Šibeniku – kazao je Carević.

Od samog Šibenika nije puno vidio, dva treninga dnevno, putovanja na treninge, odmor. Ova posljednja riječ ne vrijedi puno na Šubićevcu, u prvom planu je samo rad, rad i onda opet rad.

A to vrijedi i za gornji kat u ulici Bana Josipa Jelačića, a posebno u uredu sportskog direktora Hrvoja Kulušića.

- Rekao sam vam da ćemo do petka potpisati još nekoliko igrača, taj se rok malo produžio. Kroz dan, dva najviše tri očekujem da realiziramo još četiri, pet potpisa – kratko nam je poručio Kulušić.

Kako doznajemo među tim igračima ima i provjerenih prvoligaških igrača s međunarodnom karijerom.

Dodajmo kako je njemački veznjak Tobias Schwede otišao u Njemačku, ali Šibenik ga želi zadržati. No, ima li i igrač s oko 130 utakmica u 2. i 3. Bundesligi iste planove tek ćemo vidjeti.

 

12. lipanj 2024 08:16