StoryEditorOCM
OstaloDANIS TANOVIĆ

Na Prviću slavni oscarovac završio snimanje komične drame o nenadanoj romansi u kasno ljeto

Piše Šibenski.hr
12. listopada 2023. - 19:17

Na otoku Prviću, u mjestu Prvić Šepurine, nakon 27 dana snimanja pala je zadnja klapa dugometražnog igranog filma “Nakon ljeta”, u režiji oskarovca Danisa Tanovića. Film nastaje u produkciji Propeler Filma (Hrvatska), u koprodukciji s kućama Tramal Films (Slovenija), Obala Art Centar (Bosna i Hercegovina), Baš Čelik (Srbija) i Tangaj Production (Rumunjska).

“Nakon ljeta” komična je drama o nenadanoj romansi u kasno ljeto koja prerasta u priču o prihvaćanju i ljubavi prema drugome, prema otoku, korijenima, a najviše prema sebi.

Scenarij potpisuju Anja Matković, Nikola Kuprešanin i Danis Tanović. Direktor fotografije je Miloš Jaćimović, a u glavnim su ulogama Anja Matković i Uliks Fehmiu. Ostale uloge tumače Goran Navojec, Mario Knezović, Ivana Roščić, Boris Ler, Luka Juričić, Mirela Brekalo, Snježana Sinovčić i brojni drugi. Scenografkinja filma je Veronika Radman, kostimografkinja Dubravka Skvrce, a majstorica maske Silvija Bradica.

Producenti su Lana Matić i Boris T. Matić, a koproducenti Jelena Mitrović, Miha Černec, Jožko Rutar, Mirsad Purivatra, Jovan Marjanović i Anamaria Antoci.

Danis Tanović višestruko je nagrađivani redatelj, scenarist i producent. Njegov film “Ničija zemlja” (2001), za koji je napisao i scenarij, nagrađen je Oscarom i Zlatnim globusom za najbolji film na stranom jeziku. Dvostruki je dobitnik Srebrnog medvjeda za filmove “Epizoda u životu berača željeza” (2013) i “Smrt u Sarajevu” (2016).

Film nastaje uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Slovenskog filmskog centra, Filmskog centra Srbije, Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Rumunjskog filmskog centra, BH Telecoma i Potprograma MEDIA Programa Kreativne Europe za razvoj projekta.

26. travanj 2024 18:34