StoryEditorOCM
Ostalokušin

Još uvijek je otvoren natječaj šibenske Knjižnice, možete dobiti i primamljivu novčanu nagradu

Piše K. G.
27. veljače 2024. - 11:50

Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik raspisala je, deveti put zaredom, nagradni natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču. Ovogodišnje izdanje natječaja, poznatog kao KuŠIn, donosi značajnu promjenu te se tematski proširuje i na područje grada Šibenika. Samim time, jedan od motiva priče mora biti vezan za šibensko područje, a to može biti osoba, mjesto, znamenitost, događaj, materijalna ili nematerijalna kulturna baština, i slično. Ova proširena tema ima za cilj pružiti autorima veću slobodu izražavanja te ih potaknuti da istraže i interpretiraju raznolikost i ljepotu grada Šibenika i njegove okolice.

Najbolje radove odabrat će tročlano povjerenstvo, u sastavu: Živana Podrug, novinarka, Hamida Šarić, prof. hrvatskog jezika i književnosti, i Omer Rak, književnik. Ti će radovi dobiti novčanu nagradu: prva nagrada je 450 eura, druga 300 eura, treća 150 eura.

Nagrađeni autori i priče bit će objavljeni na mrežnim i na Facebook stranici Knjižnice u Noći knjige 2024.

Rok za slanje priče je 31. ožujka 2024., a sve informacije o uvjetima natječaja mogu se pročitati na mrežnoj stranici Knjižnice (https://www.knjiznica-sibenik.hr/obavijesti/kusin_2024.pdf).

26. travanj 2024 09:58