FilmBox i FilmBox Extra nekodirano na Hotbirdu

Piše Joomla\CMS\User\User
14. ožujak 2008. - 16:50
rgx time: 0.00036907196044922

Poljske verzije filmskih kanala Filmbox i Filmbox Extra trenutno se emitiraju u nekodiranom obliku posredstvom satelita Hotbird na 13° istočno.

Oba kanala su dio poljske digitalne satelitske pay tv platforme N koja najveći dio kanala emitira u DVB-S2/Mpeg4 normi i kodirano u sistemu Conax. Kanali FilmBox i FilmBox Extra također će emitirati u kodiranom obliku nakon završetka promo razdoblja. Oba kanala emitiraju na frekvenciji 11.393 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 nekodirano.

Vlasnik kanala FilmBox je SPI International koji se već neko vrijeme pokušava nametnuti na tržištu filmskih kanala u središnjoj Europi. Trenutno se kanali FilmBox, FilmBox Extra i FilmBox HD (bivši NonStop Kino i NonStop Kino HD) emitiraju u Poljskoj, Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj, a zatražena je i dozvola (koja je odobrena, op.a) da se ti kanali emitiraju i u Rumunjskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Na žalost, konkretan datum kada bi se ovi kanali mogli pojaviti i kod nas nije poznat, no njihovo nekodirano emitiranje preko Hot Birda je idealna prilika da se gledatelji upoznaju sa izborom filmova koji se prikazuju na FilmBoxu.

ŽELJKO BABIĆ

#FILMBOX#I#FILMBOX#EXTRA