SpektarBIVŠA ODVJETNICA HAJDUKA, KOMENTIRA OVOTJEDNE DOGAĐAJE NA POLJUDU I UPOZORAVA NA NEZAKONITE POTEZE „BIJELIH“

DORIS KOŠTA: Jerkov je u pravu, Zakon o sportu je velik promašaj!

Piše Joomla\CMS\User\User
14. ožujak 2008. - 17:09
rgx time: 0.00015711784362793

Jeste li čuli da vam se pjeva „balada o psu i majci“ jer ste u Slobodnoj Dalmaciji pozvali Državno odvjetništvo i USKOK da reagiraju što je Hajduk platio dug Hrvoju Vukoviću!
- Znam da oni, koji su posve nezakonito, odlučili platiti dug Vukoviću, svašta govore o meni, ali ostajem pri izrečenome: ne reagira li Državno odvjetništvo i USKOK na to što je Hajduk platio dug Vukoviću, to je velika bruka i sramota!

Što je u toj uplati duga nezakonito?
- Učinjeno je kazneno djelo pogodovanja jednom vjerovniku. Lista Hajdukovih vjerovnika je velika, pored svih njih Vuković se nikad ne bi ovako ekspresno naplatio.

Predsjednik Skupštine Hajduka Ante Nosić je izjavio kako se konzultirao s pravnim stručnjacima i da je u toj uplati bilo sve čisto i zakonito!
- A ja vam tvrdim da nije. I da Državno odvjetništvo i USKOK moraju reagirati. Ovaj potez vodećih Hajdukovih skupštinara je nezakonit i nemoralan potez.

Ali, oni tvrde da su time spasili Hajduka!?
- Oni su i obmanjivali javnost tvrdeći da bi se, otvaranjem stečajnog postupka, Hajduk ugasio, da bi izgubio ime, ispao u Treću ligu. To je čista laž! Hajduk je u stečajnom postupku mogao funkcionirati kao što u dugogodišnjem stečajnom postupku funkcionira njegov najbliži nogometni susjed, Nogometni klub Split!

Čekajte, nije valjda da će predsjednik Skupštine Ante Nosić govoriti neistine tvrdeći da bi sudbina Hajduka, otvaranjem stečajnog postupka, bila neizvjesna, da bi mu prijetila smrt!?
- Doktor Nosić i njegovi najbliži suradnici ili ne znaju ili se prave da ne znaju kako stečajni postupak ne znači gašenje kluba. Nego klub počinje živjeti u posebnim uvjetima. Stečajni upravitelj postaje sve u klubu. Istina, on formira stručno tijelo koje brine o sportskom pogonu, operativce koji će voditi kancelariju...

... Ali, tad više nema Skupštine, Upravnog odbora...
- Točno! Možda je nekim čelnim ljudima Skupštine smetalo što bi oni time izgubili fotelje. Oni su, otkad je Željko Jerkov došao na čelo kluba, marginalizirani. I to su teško podnijeli. Ovako, oni se vraćaju na veliku scenu. Ali, ponavljam i naglašavam: učinili su nezakonit potez! A ako imaju pokriće u nekome iz izvršne vlasti u Hrvatskoj, i ako zbog takvog poteza nitko ne reagira, onda je to uistinu pravni smak svijeta...

Spominjete izvršnu vlast: Željko Jerkov poziva ministra Dragana Primorca da podnese ostavku!
- ... Bilo bi suludo tvrditi da je ministar Dragan Primorac savjetovao čelnike Hajdukove Skupštine što će učiniti, ali je jednako tako suludo hvaliti njegov Zakon o sportu kao spas za hrvatske klubove i hrvatski sport uopće. Zakon o sportu je razvikan kao nešto posebno i spasonosno, a on zapravo – nije ništa!?

Što to znači – nije ništa!?
- Jerkov je u pravu: Zakon o sportu je velik promašaj! On je mrtvo slovo na papiru, on je neprovediv. Sigurna sam da su Željko Jerkov i njegovi suradnici, pogotovo veliki znalac Dejan Kružić i Vjenceslav Bacci, Jerkovljevo lijevo i desno krilo, to uvidjeli i bili spremni na to upozoriti sve relevantne ljude i institucije. Sad su ušutkani...

Slažete se sa Željkom Jerkovom, a on je javno bio protiv vašeg povratka na mjesto Hajdukove odvjetnice...
- Da, on je javno bio protiv mene, a ja javno pozdravljam njegov hrabri potez. Otvaranje stečajnog postupka je superpotez, jedino pravo rješenje za spas Hajduka, nakon završetka stečajnog postupka Hajduk sigurno ne bi bio ugašen, ne bi ispao u Treću ligu, ne bi mijenjao ime, nego bi postao stabilan. To znaju i oni koji to nisu dopustili.... Zbog svojih interesa.

Jedan od sadašnjeg Hajdukova vodećeg trijumvirata Vinko Bajrović Capo vas je odavno javno prozvao tvrdeći da ste skupa odvjetnica. Capo je tad kazao: Doris Košta puno košta!
- Bajrović je tada bio zločest. Iako je poslije kazao kako je to kazao u zafrkanciji. Svatko radi da profesionalno i uspješno odradi posao, ali i da zaradi. Nisam koštala ništa više nego drugi Hajdukovi odvjetnici. Ali, bila sam na udaru više od drugih vjerojatno zato što sam – žena!

Žena u nogometu i nije baš čest slučaj u nogometu. Pogotovo u Hrvatskoj...
- Osjetila sam ja to dok sam godinama bila u Hajduku. Mnogima sam se zamjerila zbog svojih otvorenih i javno izrečenih stavova. U samom klubu, ali i u Hrvatskom nogometnom savezu. Kad bi ne bi imali što kazati, jer nisu imali oružja protiv mojih argumenata, rekli bi: ženama je mjesto u kuhinji, a ne u nogometu! Na to sam znala reći: nema veće kuhinje od hrvatskog nogometa! Nažalost, to je istina. Ne može i ne smije veliki uspjeh hrvatske reprezentacije i Slavena Bilića pokriti sve ono što u našem nogometu ne valja. A malo toga valja...

Siguran sam da vam nitko neće ponuditi mjesto predsjednice Hajduka, pogotovo nakon ovog intervjua, ali da se kojim slučajem dogodi to ludo čudo, biste li prihvatili mjesto čelnice „bijelih“?
- Da! I sigurna sam da bih bila uspješna predsjednica. Bila sam sedam godina u Hajduku, imala sam vremena vidjeti što treba učiniti, kako se ponašati, protiv čega boriti...

I što bi bio Vaš prvi potez?
- Otvoriti stečajni postupak! Time bih spasila Hajduka... Ovako, klubovima u Hrvatskoj prijeti velika opasnost. Država ih mora zaštititi. Kako? Tako da ih da u koncesiju, a nikako ne proda nekome koji, posve zakonito, može od nogometnog kluba učiniti – tvornicu cipela!

Gledam Vas i slušam, djelujete nervozno, ljutito, kao da ste kivni na sve i svakoga...
- Ne, pogriješili ste. Uzruja me spoznaja da u Hrvatskoj zakon nije prema svima jednak, da ono što vrijedi za pokojni Kombinat Jugoplastiku ne vrijedi za Hajduka ili da ono što vrijedi za Hajduk ne vrijedi za Kombinat Jugoplastiku... Hajduka i Jugoplastiku spomenula sam samo figurativno, svakog dana susrećem se sa situacijama koje svakog čestitog i poštenog čovjeka moraju baciti u depresiju. Taj osjećaj nemoći, kad znate da ste apsolutno u pravu, a ništa ne možete učiniti, je jako deprimirajući. I to da možete biti izloženi na streljani, a da vas nitko niti ne pokuša zaštititi...

... Ovo sa streljanom nisam Vas razumio!
- Počet ću i završiti sa osobnim primjerom. Toliko se udara po meni kao odvjetnici, šire sramne laži, ide se toliko daleko da me zovu ljudi koje zastupam i pitaju je li sve to istina, a da u svemu nema ni trunke istine. Kao slučaj s Kupskom ulicom u Zagrebu ili s Virom... Žele me izbaciti iz sedla, a u tome neće uspjeti. Idem dalje jača i odlučnija ustrajati u poštovanju zakona. I ništa više.

A što će odvjetnik drugo činiti nego poštovati zakon...
- Da, ali čak i pojedina vlast to želi spriječiti. Eto, kad sam javno progovorila o tome što se čini stanarima zagrebačke Kupske ulice u onom njihovu „slučaju urušavanja“, pouzdano znam kako me se željelo spriječiti u mojim nakanama. I da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poslao svoje emisare i ponudio stanarima Kupske ulice zamjenu za mene među 60 odvjetnika koje bi platio Grad Zagreb...

... Ne vjerujem da je to gospodin Bandić bio kadar učiniti!?
- On je to zaista učinio!

MILORAD BIBIĆ 

Big Brother i Arsen

Moj sin Arsen bio je u Big Brotheru, to je bio njegov odabir. Nisam se upletala u „taj slučaj“, željela sam ostati daleko od toga. Zato što su govorili kako sam mu ja namjestila sudjelovanje u Big Brotheru, kako sam mu sredila da dobije milijun kuna i tako, zamislite zloće – vrati moje dugove!? Arsen je iz Big Brother kuće izišao zadovoljan, a kad je pogledao snimke, bio je prilično razočaran. Zato što je, po njemu, ali nije samo on tako mislio, objavljivano nešto poprilično nebitno.
U odnosu na ono što se zaista događalo u Big Brother kući, a trebalo je prikazati. Sada se čudi sebi zašto je tamo uopće bio, kako je dopustio sebi da mu znatiželja nadvlada razum.

Slučaj pupak

Znali su mi reći, neki u zafrkanciji, a neki zločesto, da sam u riječkoj sudnici, u ulozi odvjetnice, namjerno pokazala pupak. To su gluposti. Dogodilo se nešto što nisam mogla predvidjeti. U hotelu Bonavia dala sam oprati majicu, odjenula sam je i otišla u sudnicu. Tamo sam vidjela da je postala kratka, otkrila mi je pupak. Poslije sam saznala da su je u hotelu Bonavia, umjesto u hladnoj, oprali u vrućoj vodi i da je, što bi se u Splitu reklo – ušla u se!

#MILORADBIBIĆ#DORISKOŠTA#SVRHAMOSORA