ProstorijaINTERIJERI

Želite popraviti umjetnički dojam u stanu? S ovim komadima to će biti 'ništa lakše'

Piše Merien Ilić

Uz malo mašte i volje i najneugledniji stan možete pretvoriti u mjesto ugodnog boravka, protkati ga umjetničkim šarmom s puno zgodnih detalja vedrih boja, koji svaki za sebe priča svoju priču.

Za početak osvježite zidove novim bojama. Spoj boja, materijala, neobičnih komada namještaja i detalja stvorit će idealno okruženje za življenje. Centralno mjesto svakog doma su kuhinja i blagovaonica. Prostorom neka dominira veliki stol sa sjedalicama, a upadljiv može svakako biti i luster. Mnogi će u svom domu s ponosom izložiti kakav antikni komad namještaja, kakvu starinsku komodu, vazu ili neki drugi element pronađen u staretinarnici ili izvučen iz obiteljske arhive. Stoga ako imate, primjerice, starinsko srebro, izvadite ga vani.

Umjetnička djela, slike, skulpture ili čak umjetničke instalacije, ovisno o vašim afinitetima, mogu drastično promijeniti atmosferu. Važno je samo pronaći prikladno mjesto u interijeru gdje ćete ih izložiti. Mnogi vole ogledala koja su odličan detalj za vizualno povećanje prostorije. Poigrajte se oblicima i nemojte isključivo gledati ogledala u standardnim oblicima. Što su veća, to su bolja. Zapravo, svaki detalj mijenja stanje doma u sekundi.

Ako se potrudite, u svoj dom možete smjestiti toliko raznovrsnih detalja i elemenata da će posjetiteljima trebati sati da upiju sve zanimljivosti. Naravno, pazite da u detaljima ne pobjegnete u kič.

#UREđENJE INTERIJERA