Prostorijabiljke na prozoru

Uzgajali biste nešto, a nemate mjesta? Ovi lončići genijalno su rješenje za malene stanove koji vape za zelenilom

Piše Javorka Luetić
15. ožujak 2018. - 18:58
www.livi.creodes.com
rgx time: 2.5033950805664E-5

Čak sedam arhitekata i dizajnera iz San Francisca sudjelovalo je u stvaranju jedinstvenih prozorskih posuda. Zajedno su napravili 32 prototipa prije nego što su bili zadovoljni oblikom i funkcionalnošću posuda koje se nalijepe na prozorsko staklo, a napravljeni su od recikliranog materijala i imaju vlastiti sustav namakanja.

www.livi.creodes.com

Sav višak vode se skuplja u mini rezervoaru na dnu posude iz kojeg biljka crpi vodu po potrebi. Ove posude, poznatije kao ˝livi livens˝ pogodne su za uzgoj sobnih biljaka i začinskog bilja, tako da na prozoru možete stvoriti pravu malu prozorsku plantažu.
Primjenom ove ideje više se ne možete žaliti da nemate mjesta za sadnju začinskog bilja, jer ove lončiće možete zalijepiti i nakuhinjske pločice ili bilo koju durgu ravnu površinu u kuhinji, ali i ne samo u kuhinji. Livi lončići su dobrodošli i u uredu.

www.livi.creodes.com

Inače, dizajneri ovih simpatičnih lončića iz San Franciska svoj su projekat postavili na Kikcstarter platformu, a potreban novac za proizvodnju su skupili za samo nekoliko mjeseci. Danas u ponudi imaju lonce od 100 posto recikliranog materijala napravljene pomoću nanotehnologije. Savršeno prijanjaju na svaku površinu bez straha da će pasti, a mogu se koristiti više puta na različitim površinama, a jedini uvjet je da prilikom promjene mjesta nova površina bude temeljito očišćena.

 

 

#PROZOR#LONčIćI SAMOLJEPIVI