ProstorijaOsvijetlite stilski obraz

One su krakate, pomične, rastezljive i staklene, a vašem će domu dati ultra trendi pečat

Piše Tihana Marović

Dom je nezamisliv bez dobro osmišljenje rasvjete, pa su nam tako lampe postale ključan element pri planiranju interijera, a kako osim primarne funkcije osvjetljavanja imaju i dekorativnu ulogu - naš savjet je - birajte ih pažljivo. Uz samo malo promišljenosti i planiranja, u svakom prostoru stvorit će poseban ugođaj, ali unijeti i dašak topline, moguće i ekstravagancije i luksuza, te svakako odraziti vaš ukus.
 

 

Naravno, puno toga ovisi o stilu u kojem uređujete interijer, a postoje i pravila kojih bi se trebalo držati.
Dakle, najbitnije je da rasvjetno tijelo kvalitetno svijetli i prostoru daje točno onoliko svjetla koliko je potrebno. Obratite stoga pažnju na raspon svjetla, a svakako odaberite primjerak koji svjetlost raspršuje na širi način, u krug.

Kada ste taj element zadovoljili, važno je i stil lampe prilagoditi stilu doma, odnosno vašim željama. Dobra vijest je što su primjerci koji su sada u trendu lako prilagodljivi gotovo svakom uređenju. Riječ je o ogoljenim metalnim, ˝krakatim˝ lampama industrijskoga štiha, jednostavnim, ali mobilnim, u crnoj boji, ili metalnim, bakrenim nijansama, koje se više ne stavljaju samo na radne stolove i komode, već i po zidovima, a vise i sa stropova. Minimalizam je "in", no uvijek se možete zaigrati s motivima i oblicima.

 

 

 


Lampe od puhanog stakla u svim su bojama također u trendu, pogotovo visilice, među kojima su najupečatljivije varijante bogatih lustera. Volite li luksuz, počastite se velikim ˝svjetlećim objektima˝, čiji je dizajn razgranat, ili pun volumena, a golica li vas mašta, zaigrajte i na kartu "uradi sam", pa žarulje povješajte po golim granama ili drvenim skulpturama koje ste sami postavili. Inspirirajte se fotografijama koje smo odabrali za vas i uz malo mašte i truda vaš dom će zablistati.

#LAMPE