Auto motoHonda Forza 300

Potpuno redizajniran i još savršeniji skuter

Piše Zdravko Juričko
24. travanj 2019. - 08:21
rgx time: 3.504753112793E-5

Najnovija Honda Forza 300 ističe se prvenstveno impresivnim, sportskim izgledom te čvršćim i oštrijim dimenzijama u odnosu na prethodnika. 

Smanjen je osovinski razmak i dužina, uži je, ali s većom visinom sjedišta zbog bolje preglednosti. Lakši je za 12 kilograma, što itekako pridonosi agilnosti i vrhunskim performansama Forze 300. 

U usporedbi s prethodnim modelom, 25 mm je kraći. Visina sjedala povećana je za 62 mm, do 780 mm, dok je položaj u vožnji prirodno uspravan, čime se pridonosi odličnoj preglednosti.

Širina upravljača je sada 755 mm, dva milimetra uža od prethodnika, s prednjom širinom od 580 mm i širinom ogledala od 860 mm. Navedene dimenzije olakšavaju provlačenje kroz gradske prometne ulice. 

Novi električno podesivi vjetrobran pruža maksimalnu zaštitu od vjetra pri brzini ili ultimativnu slobodu u gradskoj vožnji. Iznimno izdržljive teleskopske vilice od 33 mm imaju dvostruke stražnje amortizere.

Forza 300 s Honda upravljanjem okretnim momentom (HSTC) – prvi put na Honda skuteru nudi potpunu kontrolu trakcije.

Vodom hlađen agregat SOHC 279 ccm prilagođen je za zabavu. Nudi snažna, a ujedno nježna ubrzanja zahvaljujući V-matic prijenosu. Forza ima veću krajnju brzinu bez žrtvovanja svog ugleda za štedljivim skuterom. Može prijeći i do 350 km s punim spremnikom goriva.

Redizajnirani instrumenti pružaju dodatne informacije u digitalnom formatu kao podrška analognim brojčanicima, dok su sva svjetla LED tehnologije. Ispod sjedišta mogu se smjestiti dvije integralne kacige, a moguće je podijeliti prostor za odlaganje prtljage, u prostor za kacigu i manje torbe. Opremljen je i praktičnom ACC utičnicom za punjenje mobilnih telefona.

Forza 300 je opremljena Smart Key sustavom za dodatnu praktičnost i sigurnost. S ovim sustavom dok se ključ nalazi u vozačevu džepu moguće je pokrenuti motor, otključati sjedalo, pretinac za gorivo i kufer...

Cijena skutera Honda Forze 300 s kuferom iznosi 48.000 kuna.

#AUTO-MOTO#HONDA FORZA 300