StoryEditorOCM
Zdravljeblago od biljke

Dalmatinska sirotinjska spiza Amerikancima je prvorazredna delicija: tanjur raštike plaćaju po nekoliko stotina dolara, evo u čemu je tajna i kako je spremaju

11. siječnja 2017. - 16:41
zadruga_imocanka12-221015.JPG

Da se birala po izgledu i ljepoti, raštika bi zasigurno uhvatila jednu od zadnjih pozicija na povrtnoj listi. No, ona je i živi dokaz kako dekorativnost ne znači nužno i kvalitetu.

U njezinim, u ovo ledeno zimsko vrijeme hrapavim i zgurenim listovima krije se izdašno nutritivno blago, zbog čega je u SAD-u, opsjednutom kultom zdrave hrane, u zadnje vrijeme stekla status jedne od najtraženijih namirnica. S golemom reklamnom kampanjom koja je prati.

A još otkad su je u emisije ubacili TV gurui kao dr. Oz ili Oprah, raštika svemoćna, koja raste u svakom vrtliću naše Zagore, postiže restoransku cijenu i od vrtoglavih nekoliko stotina dolara po porciji. Najfriškije vijesti o raštiki stižu nam s jahte jednog od svjetskih tajkuna, a prenosi ih splitski chef Orlando Orlandini.

Polud...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:30