Scena Showbizz

nekadašnja htv-ovka, majka troje djece, plovi književnim vodama

Od TV voditeljice do dječje spisateljice: Splićanka Ozana Ramljak napisala treću knjigu za najmlađe

Nekadašnja HTV-ova voditeljica, Splićanka Ozana Ramljak ozbiljno se dala u spisateljske vode. Nakon odlično prihvaćenih dječjih uradaka “Zgodne nezgode” i “Kvarteta u F-duru”, Ozana, inače i majka troje djece, opet se, novom knjigom obratila najmlađima. Zbirka od sedam priča u stihu naziva “Očaranosti” govori o nerealiziranim ljubavima u životinjskom svijetu.

- Nakon što sam sedam godina provela na HTV-u, odlučila sam zadovoljiti i svoje druge ambicije. Posvetila sam se spisateljskom radu. Držim se onoga što je rekao Oscar Wilde: Život je previše važna stvar da bi se o njemu ozbiljno govorilo... Zato sam do sada pisala za djecu. Što će biti kad krenem s tzv. ozbiljnom literaturom, ne usuđujem se ni razmišljati - kazuje nam Ozana, te objašnjava zašto “Očaranosti” donose nisku nesretnih ljubavi.

- Život se najčešće ne odvrti na način koji smo zamislili. No ono što smo mi zacrtali ne mora nužno biti i najbolje za nas. Tako i ove ljubavi, kao što je, na primjer, ona vuka i ovce, nemaju sretan kraj. No tako je i možda bolje. Sve tekstove prate dakako, ilustracije prilagođene djeci koje je osmislila Ivana Crnošija Galović - veli Ramljak, inače i profesorica veleučilišta VERN.

sd, foto: cropix

Naslovnica Showbizz