Scena Showbizz

Halid Bešlić oduševio deset tisuća okupljenih u Spaladium areni (FOTOGALERIJA)

Pravu lavinu baščaršijskog štimunga donio je Halid Bešlić u splitsku Arenu na sinoćnjem koncertu gdje se, prema riječima organizatora, okupilo deset tisuća ljubitelja istočnjačkog melosa. Prije samo godinu dana Halid je napunio dvoranu na Gripama, a ponovo je raspalio Splićane probranim i dobro poznatim repertoarom. Koncert je započeo pjesmom ”Dvedesete” s njegovog posljednjeg albuma, a publici nije bilo potrebno zagrijavanje, već su odmah zapjevali s omiljenim narodnim pjevačem.

”Miljacka” i ”Malo je malo dana” razgalili su publiku, a u jednakom ritmu održale su ih skladbe ”Prvi poljubac”, ”Sviraj nešto narodno”, ”I zanesen tom ljepotom”, ”Iznad Tešnja”...

Halidu se pridružila čitava plejada gostiju tako da je dobra atmosfera većinom gradirala, a prvi duet ”Jesen u meni” otpjevao je s 15-godišnjom Karlom Vuletić, inače pobjednicom audicije ”Zapjevaj s Halidom”. Potom je na pozornici trijumfirala prpošna Alka Vuica, u kratkoj crvenoj haljinici, a publiku je razveselila s čak četiri solo izvedbe: ”Od kad te nema”, ”Laži me”, ”Varalica” i ”Nek' ti jutro miriše na mene”.

Jednako atraktivan bio je i nastup hajdukovca Senijada Ibričića koji je u društvu trojice bosanskohercegovačkih nogometnih reprezentativaca otpjevao ”Sarajevo, sreća moja”. Publika ih je nagradila pljeskom, a njih su nogometaši Boris Pandža, Edin Džeko i Ibričić darivali loptama.

Gost Halidovog koncerta bio je i Jole Čagalj s kojim je zapjevao ”Zlatne strune”, a na pozornici se našao i Želimir Dundić Dundo iz ”Trio gušta”. Nakon solo pjesama ”Hej, stara ljubavi”, ”Jesen u meni” i ”Tako ti je mala moja kad ljubi Bosanac” Halid je zaključio koncert. Međutim, publika nije odustala od bisa na kojem je poznati narodnjak ponovio hitove ”Dvadesete”, ”Miljacka” i ”Prvi poljubac”.

JURE JERIĆ
snimio: ante čizmić / cropix

Izostala nogometna elita

Iako je Halid poznat prema tome da okupi nogometnu elitu, pa dinamovci bez iznimke pohode njegove koncerte, od igrača Hajduka, osim Ibričića, koji je zapjevao i na pozornici, vidjeli smo samo Duju Čopa. Međutim, nije nedostajalo medijski eksponiranijih osoba poput Vlatke Pokos, Jelene Rozga, Roberta Pauletića, Dina i Viktorije Rađa, Ane Čagalj... Iako je najavljivan dolazak jednog od najgorljivijih Halidovih obožavatelja Darija Srne, poznati nogometaš nije viđen u Splitu, nego je ostao u Dubrovniku gdje mu Halid u nedjelju pjeva na svadbi.

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last