Scena Showbizz

Sedam diva pjevat će Splićanima za Svetog Duju

Poznate glazbene dive na Rivi će pratiti orkestar Joška Banova, a organizator koncerta, tvrtka ‘Dalmacija koncert’ u vlasništvu Tomislava Mrduljaša, najavljuje vrhunsku produkciju

"Sedam diva za 7. svibnja” naziv je koncerta koji će Splićanima za blagdan sv. Duje darovati Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Jasna Zlokić, Meri Cetinić, Zorica Kondža i Ljupka Dimitrovska, dok će splitska glumica i pjevačica Ksenija Prohaska ujedno i voditi program.Poznate glazbene dive na Rivi će pratiti orkestar Joška Banova, a organizator koncerta, tvrtka “Dalmacija koncert” u vlasništvu Tomislava Mrduljaša, najavljuje vrhunsku produkciju dostojnu blagdanskoga gala koncerta.

− Društvo je zaista krasno i mislim da će to biti koncert na zadovoljstvo splitske publike. Što se moga repertoara tiče, dotaknut ću se pjesama koje sam pjevala na Splitskim festivalima, no ubacit ću i nešto stranog repertoara.

U Splitu sam posljednji put nastupala na koncertu u čast Jakše Fiamenga, no žao mi je što ne nastupam češće u gradu koji sam tijekom svoje 40-godišnje karijere i te kako promovirala. Uostalom, još uvijek se nije ostvarila ni moja davna želja da u Splitu održim solistički koncert − kazala nam je pomalo melankolično Radojka Šverko.

I Meri Cetinić, koja se prije pet godina vratila u rodni Split, dijeli zadovoljstvo Radojke Šverko što će slaviti sa svojim sugrađanima.

− Koncert je zaista pravi izazov, jer riječ je o odličnom društvu, velikim imenima iza kojih je duga i uspješna karijera, a uzbuđenje je, moram priznati, još veće jer nastupamo za Sv. Duju. Odavno nisam pjevala na Rivi i baš se tome veselim.

Budući da sam za svoj solistički koncert u splitskom HNK 2002. godine osvojila Porina, ne bih imala ništa protiv toga da i ovaj bude jednako uspješan. Vratila sam se u Split i nikad ga više nemam namjeru napuštati − odlučna je Cetinić.

Premda će se Ksenija Prohaska u prvom redu posvetiti voditeljskoj ulozi, na koncertu će ipak, odlučila je, i zapjevati.

− S obzirom na to da sam nakon povratka u Split radila priče o stranim divama poput Edith Piaf, Billie Holiday i Marlene Dietrich, vrijeme je da predstavim i hrvatske dive. Velika mi je čast i zadovoljstvo i voditi i pjevati na svečanosti u čast svetom Duji, jer sam Splićanka i dušom i tijelom − gorljivo će prvakinja splitskog Hrvatskog narodnoga kazališta.

SANDRA LAPENDA

Realizirali gradonačelnikovu ideju

 − Spojili smo velike pjevačke zvijezde, koje su se sve rado odazvale našem pozivu da zapjevaju za Dan grada i očekujemo pravi spektakl. Ovo je zapravo bila ideja gradonačelnika Željka Keruma, koju ćemo rado realizirati i mislim da će se pokazati kao pun pogodak − kazao nam je Tomislav Mrduljaš, organizator koncerta.


Koncert ‘težak’ 288.565 kuna

Program koncerta napravljen je prema gradonačelnikovu prijedlogu da se angažiraju domaći izvođači, a prihvatili su ga članovi Odbora za proslavu Sv. Dujma – Dana grada Splita na svojoj prvoj sjednici. S obzirom na veličinu svečanosti Dana grada, opredijelili smo se za gala koncert na kojemu će našim poznatim divama glazbene i kazališne scene izvrsna pratnja biti veliki orkestar. Vjerujem da će koncert biti odličan i da će naši građani uživati u prekrasnim glazbenim notama. Trošak koncerta iznosi 298.565,00 kuna − objasnila je dogradonačelnica Anđelka Visković.


Naslovnica Showbizz
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last