Scena Showbizz

Ivana Banfić: Zbog nastupa uz Dina Merlina prvi put se odvajam od Jana

Dugo nisam osjetila binu, no nemam tremu, već samo pozitivno uzbuđenje. Jedva čekam zapjevati! Posljednju godinu bavila sam se važnijim stvarima, ali sam se baš zaželjela pjevanja - kazala nam je pjevačica

Gostovanje na koncertu Dina Merlina u Splitu bit će moj prvi nastup nakon rođenja sina Jana. Dugo nisam osjetila binu, no nemam tremu, već samo pozitivno uzbuđenje. Jedva čekam zapjevati! Posljednju godinu bavila sam se važnijim stvarima, ali sam se baš zaželjela pjevanja - kazala nam je pjevačica Ivana Banfić, koja će u četvrtak na Merlinovu koncertu u Spaladium Areni s poznatim bosanskohercegovačkim glazbenikom otpjevati njihov veliki hit “Godinama”.

Riječ je o pjesmi koja je Dinu i Ivani 2001. godine donijela Porina za hit godine, kao i apsolutnu pobjedu na 4. hrvatskom radijskom festivalu na kojemu su osvojili sve tri nagrade - glazbenih urednika, slušatelja te Grand-prix.

Osim što će joj nastup u Spaladiumu biti prvi otkako je prije devet mjeseci postala majka, Ivani će to biti i prvi put da će biti odvojena od sinčića.

- Jan obično na putovanja ide s nama, ali budući da je ovo ipak duži put, ostat će s bakom. Ovo će biti prvi put da ćemo biti razdvojeni, tako da mi je malo teško zbog toga - priznala nam je friška mama koja je već krajem prošle godine, samo šest mjeseci nakon poroda, na predbožićnom koncertu Josea Carrerasa pokazala zavidnu liniju.

Na pitanje sprema li novi album, Ivana je tajnovito odgovorila:

- Nešto se sprema, no o tome kad bude vrijeme...

Posljedni album “Vjerujem” Ivana je izdala krajem 2006. godine, a posebnu pozornost izazvala je pjesma “To je vrijedilo čekati”. Ivana je pjesmu snimila u duetu s Tonyjem Cetinskim, a suradnju su pratili medijski napisi o navodnoj ljubavi dvoje kolega. Izmišljena afera pokazala se pak kao odlična promocija novog albuma.

SANDRA LAPENDA, foto: arhiv cropix


Naslovnica Showbizz