Scena Showbizz

nakon dvadeset godina, poznati bosanski kantautor u splitu će održati veliki koncert

Dino Merlin: Kad slažem repertoar, osjećam se kao brazilski izbornik

nakon dvadeset godina, poznati bosanski kantautor u splitu će održati veliki koncert

Oni imaju  toliko dobrih igrača i ne znaju koga ostaviti na klupi... Tako je i s mojim pjesmama, ali to je slatka briga - veli glazbenik, koji u Splitu nastupa 18. ožujka

Prvi veliki koncert u Splitu održao sam početkom 90-ih u dvorani Gripe u okviru promocije četvrtog albuma “Nešto lijepo treba da se desi”. Bio sam jako ponosan na taj koncert i zbog toga ga volim spomenuti. Ali, zašto sam čekao toliko dugo da to ponovim?

Neke se kockice trebaju posložiti. Sad mislim da je došao pravi trenutak za ponovno predstavljanje splitskoj publici. Stari Grci zaista su bili u pravu, jer su imali običaj reći da godine najbrže prolaze – slikovito je svoj veliki solistički nastup zakazan za 18. ožujka u splitskoj Spaladium Areni najavio Dino Merlin.

Riječ je o koncertu kojim jedan od najuspješnijih bosanskih kantautora nastavlja turneju kojom promovira posljednji nosač zvuka “Ispočetka”. Splitska će, pak, publika, imati priliku čuti ne samo pjesme sa zadnjeg albuma, jer će ih glazbenik počastiti i starijim hitovima.

- Kad slažem repertoar za svaki novi koncert, neskromno, u šali znam reći da se osjećam kao izbornik brazilske reprezentacije - imam toliko dobrih igrača i ne znam koga ostaviti na klupi... Tako je i s mojim pjesmama, ali to je slatka briga. Koncert u Splitu će biti jedna retrospektiva, putovanje kroz dvadeset i pet godina moga rada – kazuje Merlin.

Na pitanje ima li u planu glazbene goste, Dino odgovara kako voli biti nepredvidiv.

- Moji su koncerti uvijek šareni i do zadnjeg trena ne znam tko će upasti u igru, ali sigurno je da uživam u tome kad iznenadim sam sebe. To je još jedan od razloga da nastavim živjeti - objašnjava popularni glazbenik.

Inače, poznata bosansko-hercegovačka zvijezda 1983. godine osniva bend “Merlin”, da bi 1991. godine krenula u solo karijeru, a CD “Ispočetka” Dinov je deseti studijski i peti solistički album. Dina smo upitali imali li u poslovnom i privatnom životu neostvarenih želja.

- Sve ih je manje. I sve sam stariji da ih ostvarujem - kazao je za kraj Merlin.

sandra lapenda

Najviše se traže VIP lože

Prodaja ulaznica ide jako dobro, a obožavatelji Dina Merlina zovu i iz susjednih država. Poseban interes vlada za fan pit i VIP lože - kazao nam je Renco Posinković iz Spaladium Arene. Inače, ulaznice se kreću po cijeni od 100 i 120 kuna, te 150 kuna za fan pit.

 

Naslovnica Showbizz