Scena Showbizz

uoči splitskog koncerta na valentinovo, slavni pjevač u radnom posjetu svjetskoj metropoli

Čola u Londonu završava novi album

uoči splitskog koncerta na valentinovo, slavni pjevač u radnom posjetu svjetskoj metropoli

Predah od studija pjevač je, usprkos temperaturi oko nule, iskoristio za obilazak londonskih atrakcija. Tako je pola sata uživao u uzbudljivoj panorami Londona evocirajući uspomene iz 1975. kada je u britanskoj prijestolnici završio rad na albumu ‘Ti i ja

Još od 1981. Zdravko Čolić nije obilazio ulice Londona, pa je radni posjet svjetskoj metropoli ovih dana iskoristio za photo session s poznatim tamošnjim fotografom Brianom Rašićem koji je prije nekoliko tjedana zabilježio i Gibonnijev boravak u studiju “Real World“ Petera Gabriela.

Čolić s producentima Nikšom Bratošem i Vojom Aralicom u londonskom studiju “Metropolis“ završava trinaesti album, a njihova je adresa obližnji hotel “K West“ na Kensingtonu, u zapadnom dijelu Londona.

U studiju “Metropolis“ i danas snimaju brojne svjetske zvijezde, premda se sve više njih radije odlučuje za rad u vlastitom domu.

Ipak, “Metropolis“ je jedna od posljednjih pet studijskih oaza u Londonu u kojima se albumi realiziraju po staroj formuli, a glazbenicima je na raspolaganju sve što mogu zamisliti. Predah od rada u studiju popularni je pjevač, usprkos temperaturi oko nule, iskoristio za obilazak londonskih atrakcija počevši od “London Eyea“.

Pola sata Zdravko je uživao u uzbudljivoj panorami Londona evocirajući uspomene na 1975. kada je u britanskoj prijestolnici završio rad na albumu “Ti i ja“, a zatim i još četiri nosača zvuka.

Čim privede kraju snimanje novih trinaest pjesama koje će biti objavljene na Dan žena 8. ožujka, na za sada još bezimenom albumu, pjevač stiže u Split u čijoj će “Spaladium Areni“ na Valentinovo 14. veljače održati koncert nakon više od 25 godina.

Informacije o iznimnom zanimanju za njegovo splitsko gostovanje, dakako, stižu i do Čole, pa je njegov menadžment nakon izvida dvorane pustio u prodaju dodatnih 500 ulaznica za mjesta u blizini pozornice.

mirela goreta / foto: brian rašić

PLES S BREGOM

Glazbu za većinu od trinaest novih pjesama potpisuje sam Čola, a po jednu skladbu napisali su mu Bajaga i Aleksandra Milutinović. Autori tekstova su Marina Tucaković, Dušan Kovačević, Bajaga, Nikola Čuturilo, Fahrudin Pecikoza, Bora Đorđević i Goran Bregović. Potonji će, u ulozi ceremonijal majstora, sa Zdravkom Čolićem prvi put zapjevati u duetu na temu o starim pajdašima koji idu u diskoteku plesati.

Naslovnica Showbizz