Scena Showbizz

nakon više od 25 godina, slavni glazbenik za valentinovo će zapjevati u splitu

Zdravko Čolić ususret splitskom koncertu: Mislim da će biti vrlo dirljivo

nakon više od 25 godina, slavni glazbenik za valentinovo će zapjevati u splitu

Sve ono što Split ima i što me podsjeća na njega SEnD more, prijatelji, dobro druženje, riba... SEnD najvažnije je u slučaju ovog koncerta. Zato to nije grad u kojem samo idem prirediti koncert, pa, kao, publika me poznaje. U Splitu imam i neka priv

Nakon više od 25 godina i priča u stilu “hoće-neće doći u Split”, Zdravko Čolić će 14. veljače, na Dan zaljubljenih, održati veliki koncert u Spaladium Areni nazvan “Splitu s ljubavlju”.

Pri kraju snimanja novog albuma (u nedjelju radi miksa s producentom Nikšom Bratošem odlazi u London), Zdravko Čolić ne skriva koliko emotivno doživljava skorašnji susret sa Splićanima.

- Sve ono što Split ima i što me podsjeća na njega - more, prijatelji, dobro druženje, riba... - najvažnije je u slučaju ovog koncerta. Nakon teških vremena, rata i svega što se događalo, bit će pravo zadovoljstvo vidjeti i čuti drage ljude. Mislim da će to biti vrlo dirljivo, barem u mom slučaju. Namjeravam se naći sa svima njima jer ću u Splitu provesti i nekoliko dana poslije koncerta. Zato to nije grad u kojem samo idem prirediti koncert, pa, kao, publika me poznaje. U Splitu imam i neka privatna uporišta... - kazao nam je Zdravko Čolić.

Miljenik pripadnica ljepšeg spola, za svoje koncerte u Hrvatskoj, shodno toj činjenici, bira simbolične datume. Lani je napunio zagrebačku Arenu za Dan žena, a nema sumnje da bi isto mogao ponoviti i u Splitu za Valentinovo.

- U Split sam dolazio do devedesetih, ali nisam pjevao od ‘83. ili ‘84. kada se nastupalo u dvorani na Gripama. Čini mi se da smo ga s turnejom “Ti si mi u krvi” čak preskočili, tako da nisam imao prilike zapjevati pred Splićanima od koncertne promocije prethodnog albumom “Što mi radiš”. Dok su se odvijale nesreće na ovim prostorima, nije mi ni bilo do pjevanja, a nije se puno ni radilo, premda sam u to vrijeme dosta nastupao u inozemstvu - prisjetio se Čola nekadašnjih vremena, priznajući kako je posljednjih godina u njemu sve više rasla nostalgija, pa su i sve dosadašnje priče o koncertu u Splitu itekako bile vezane uz njegovu želju.

Žao mu je, dodaje, jedino što se splitsko gostovanje neće vezati uz neke nove pjesme, ali vjeruje kako ima dovoljno onih iz proteklog razdoblja koje bi publika mogla zapjevati s njim, poput “Glavo luda”, “Pusti, pusti modu”, “Mađarica”, “Malo pojačaj radio”, “Stanica Podlugovi”...

U tome će mu pomoći ekipa od četrdesetak glazbenika i plesačica, a svi će posjetitelji koncerta, uz kupljenu ulaznicu, za dar dobiti i DVD sa snimkom njegova koncerta.

Ulaznice se u petak puštaju u prodaju na blagajni Spaladium Arene, a prva tri dana moći će se kupiti samo na tom prodajnom mjestu. Od 18. siječnja bit će ih moguće nabaviti i na svim prodajnim mjestima “Eventima”, te preko interneta.

Cijena ulaznice za parter i donje tribine iznosi 150 kuna, dok 130 kuna stoji ulaznica za gornje tribine. Sve informacije o koncertu mogu se pronaći na www.spaladiumarena.com.

mirela goreta, foto: arhiv cropix

Poduzetnik u Solinu

- Sarajlije su inače vezani uz Makarsku rivijeru, Split, Brač, Šoltu... Možda puno više nego drugi ljudi iz Bosne. Tu se osjećamo kao domaći. U jednom svom programu malog gospodarstva, koji sam vodio dok sam svojedobno živio u Zagrebu, čak sam zalazio i u manje općine, poput Solina. Koncem 80-ih tri-četiri sam godine radio neke stvari vezane uz telefoniju na tom području pa sam gotovo svakodnevno putovao na relaciji Zagreb-Split - kaže Zdravko Čolić, koji je u razdoblju od 1985. do 1989. bio poduzetnik jer mu je bilo dosta glazbe.

 

Naslovnica Showbizz
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last