Scena Showbizz

‘Banana Republic’ hara internetom

Splitski band Zinedine Zidane opjevao stanje u državi

‘Banana Republic’ hara internetom

Popularna grupa Zinedine Zidane ponovno ruši glazbene barijere u Hrvatskoj nakon “Pantaghane” u usponu je novi, još kontroverzniji i provokativniji, hit pod nazivom “Banana Republic”. Pjesma je to koju, kaže član banda Vjeran Mišurac, teško možete čuti na radiju jer izravno progovara o stanju u državi, zbog čega je, tvrdi on, nijedna postaja ne usuđuje promovirati.

Put do publike pjesma je ipak našla, i to najviše zahvaljujući internetu. Facebook je posredovao između kantautora i slušatelja, koji neprestano glasuju za nju i podržavaju je. Uskoro će se osnovati grupa pod nazivom “Nećemo živjeti u Banana Republic”, kaže Mišurac, a cilj joj je skupiti bar sto tisuća članova.

Skladba je citirana i na forumu Sindikata željeznica gdje ogorčeni radnici opisuju situaciju u kojoj su se našli, a može se čuti i na ulicama gdje god ima nezadovoljnih građana. Skupit ćemo sve ljude kojima je dosta ovakvog života kaže član banda Vjeran Mišurac, navodeći i kako se pjesma može čuti u nedjelju 27. prosinca u šatoru na splitskim Bačama.

Kao odgovor na dozu straha na koju su naišli pri prezentaciji svog rada, dečki iz splitskog banda snimili su simboličke prigodne fotografije s bananama u ustima. A uz ovu pjesmu najavljuju i drugi album pod nazivom “Zidan Forte”, koji će predstaviti singlom znakovitog naziva “Ljubavnik šjor Ive”.

Mia ROJE

Naslovnica Showbizz