Scena Showbizz

'Na meti luđaka'

Srbi na društvenim mrežama prijete smrću i brutalno vrijeđaju pobjednicu Eurosonga: 'Debela nakazo, bolesna si, ti i tvoj narod!'

'Na meti luđaka'

Pobjednicu Eurosonga, Izraelku Nettu Barzilai, možda su izglasali gledatelji koje se dojmio njen ekscentrični nastup, ali ostatku Europe je, čini se, trn u oku.

I ne samo Europe, jer i Japanci su se javili kako je na 'negativan način' predstavila njihovu kulturu, pa izvedbu proglasili 'rasističkom'. 

Nakon brojnih negativnih komentara, uslijedila je i prava 'paljba', a gdje drugdje, nego na društvenim mrežama. Najglasniji su Srbi i Albanci, koji na najgadljiviji mogući način već danima vrijeđaju Nettu, a razlozi su brojni.

I srpski Espreso piše kako se Izraelka požalila zbog navodnih prijetnji smrću koje, od svoje pobjede, redovito prima od stanovnika BiH, Srbije i Albanije.

"Iako me politika nimalo ne zanima, našla sam se na meti luđaka i poremećenih umova, i to samo zato što sam predstavljala svoju zemlju na glazbenom festivalu. Pokušavam ignorirati prijetnje koje mi se šalju zbog svega što se događa u Izraelu, ali grozno je kad ti se netko obraća na tako ružan način i želi ti smrt", rekla je Netta.
 

 

We are here to have fun! Bring Eurovision to ISRAEL - #vote #22

A post shared by netta barzilai (@nettabarzi) on


A prijetnje i dalje pristižu...

"Je**na debela Židovka", "Oslobodite Palestinu", "Debela, od**bi ili krepaj!", "Nakazo jedna, bolesna si, i ti i taj tvoj izopaćeni narod!", iznapadali su Nettu samoprozvani borci za pravdu, koji se, svi odreda, skrivaju iza lažnih profila.

"Cijela moja država mrzi ju, tako da očito postoji razlog... Srbija je bila bolja od nje!", jedna je pratiteljica otvoreno pokušala objasniti situaciju, ali, naravno, nije naišla na odobravanje, jer ni argumenata nije imala.
 

Naslovnica Showbizz