Scena Showbizz

2Cellos u Splitu

Hauser uoči nastupa u Spaladium areni poručio obožavateljicama: Preferiram neku finu srednju veličinu i ružičastu boju, može i s mašnicom!

2Cellos u Splitu

Iako su podjednako žestoki i savršeno sinkronizirani na pozornici, čini se da je Stjepan Hauser u verbalnoj komunikaciji puno zaigraniji od svoje 'šutljivije polovice', Luke Šulića. Stoga smo mu u ćakuli ususret iščekivanom koncertnom spektaklu 2Cellosa u Areni Spaladium 16. ožujka u šali 'prilijepili' etiketu osobe zadužene za odnose s javnošću. Mladi Hauser s tim se zafrkantski složio.

- Pa, čini se da je tako, Luka je očito samozatajniji tip od mene. Sto ljudi, sto ćudi - diplomatski je dometnuo u telefonskom razgovoru.

Tridesetjednogodišnjega glazbenika inače smo ulovili – doma; rijetke trenutke u rodnoj Istri koristi za punjenje baterija, što će mu svakako trebati, i ne samo u svjetlu činjenice da će u Splitu poslovično svirajući 'poginuti', već koji dan nakon Spaladiuma dvojac čeka i nastup u Zagrebu, pa Kanada u travnju, Rusija u svibnju, Njemačka u lipnju... Uz gostovanja u mnogim koncertnim dvoranama diljem globusa, tu su i brojni već dogovoreni nastupi na raznim euroskim festivalima obilježeni iznimnim publicitetom i megaposjećenošću.

- Bit će ovo uzbudljiva koncertna godina za vas obojicu. Kad je godišnji odmor? - pitamo.

- Doista, već smo puno toga dogovorili, a godišnjem se nadam u kolovozu – nagovijestio je mladi Puljanin, kojega smo priupitali ima li s Lukom već možda dogovoren i – novogodišnji nastup.

- Ne, zapravo u pravilu ne sviramo Nove godine, nismo tip izvođača koji su u tom smislu jako angažirani. Lanjsko iskustvo bilo je iznimka. Ponudu za Maldive jednostavno nismo mogli odbiti - prisjetio se Hauser, dok se mi opet vraćamo na Split, koji je zapravo prvi veliki hrvatski koncert rasprodanog crossover-dvojca.

- Što može očekivati splitska publika od repertoara?

- Pa, pokazat ćemo bogat glazbeni dijapazon, od intimnih romantičnih skladbi do rokerske, divlje, životinjske svirke. Bit će tu filmska glazba, klasici, pa obrade i tako... Uistinu će se imati što čuti.

- Očekujete li više muške ili ženske publike? Možete se referirati na dosadašnja iskustva, statistiku.

- Ženske! Žene nas vole i mi njih, osobito ja. Dobro je da je tako, jer to je uzajamna ljubav - vragolasto će Hauser.

- Hoćete li imati kojeg gosta ili gošću iznenađenja? - zanima nas.

- Nije isključeno. Split je glazbeno moćan grad, mogao bi nam se priključiti netko od talenata iz lokalnog miljea, ali ne mogu vam ništa sa sigurnošću reći.

- Hoće li možda s vama u splitskoj Areni zasvirati atraktivna 31-godišnja uzbekistanska pijanistica Lola Astanova, s kojom ste osobno (bez Luke) u posljednje vrijeme snimili nekoliko uzbudljivih dueta?

- Ne, neće Lola u Split (smijeh). Ne smije doći ovdje, preopasno je. Previše žena i tako - kroz smijeh otklanja Stjepan.

- Mislite da bi više njih moglo biti ljubomorno, ili samo pojedine(a) - pokušavamo precizirati, dok on mudro odbija izjašnjavanje.

Stoga smo mladog čelista izravno upitali hoće li možda bivšoj djevojci, pjevačici Jeleni Rozgi s kojom je ljubovao dvije godine, poslati VIP-ulaznicu za koncert Cellosa u Areni.

- Čujte, to bi bilo džentlmenski i u redu – malčice se uozbiljio, pa mi opet okrećemo na šalu.

- S obzirom na to da ste takvi miljenici žena obojica - a vi pogotovo - očekujete li sličan scenarij kao na, primjerice, koncertima Zdravka Čolića, kojega dame svih generacija u pravilu zasipaju grudnjacima, gaćicama, i sličnim asesoarom?

- Pa, bilo je toga i kod nas! I nije mi mrsko – rado prihvaća Hauser, dok ga mi, naposljetku, pitamo za omiljenu boju i veličinu rublja? Informacija je, je li, moć...

- Hm, preferiram neku finu srednju veličinu i ružičastu boju, može i s mašnicom (smijeh). No, nećemo nikoga diskriminirati zbog veličine i boje. Svaki grudnjak koji doleti na pozornicu za nas je 'dar s neba' - u šali poručuje simpatični glazbenik, violončelist Stjepan Hauser.

Naslovnica Showbizz