Scena Showbizz

susret artista

Rambo Amadeus stigao u Split i odmah požurio na Marjan upoznati jednog sasvim posebnog tovara: doznajte zašto je svjetski mega car tako oduševljen Kazimirom

 susret artista

Svoju FAP mašinu Rambo Amadeus zamijenio je u petak na Prvoj vodi solarnim magarcima. Onima u sklopu projekta Toward Europe aktivista Hrvoja Cokarića, koji za cilj ima okupiti umjetnike s idejom kako u artističke svrhe koristiti tovare iz Marjanskog zoološkog vrta što na sebi nose panele i ćelije preko kojih sunčeve zrake pretvaraju u energiju.

Crnogorski umjetnik pravog imena Antonije Pušić s njima je prošetao i, kaže, fotografirao se s narodom.

- Doveli smo magarca Kazimira, stavili mu solarne panele i napravili da ima akumulator s kojeg se mogu napuniti uređaji. Sve je to u cilju promoviranja održivog razvoja i solarne energije - ističe Rambo, a razlog zašto je magarcima oduševljen leži u činjenici da i sam priprema neobičan projekt.

- Gradim solarnu jedrilicu i trebala bi biti gotova do 1. svibnja. Rješenje joj je jednostavno - brod na palubi ima panele, a oni pune akumulatore pa se stvara pogon motoru na struju. Ima "zero emission", dakle ne stvara štetni Co2. Niti zagađuje more, niti zrak. To je pionirski pothvat - najavljuje Rambo.

Rambo Amadeus gradi solarnu jedrilicu i poručuje: Jedrenje nije snobovsko zaj*****nje!

A kad smo već bili kod planova, kazali smo mu da ovim putem može pozvati publiku na sutrašnji koncert u klubu Kocka.

- Ma ne mogu ja to, ne... - odgovori nam.

Zašto ne, u čemu je problem? To je uobičajena praksa? Zar ne bi želio da fanovi dođu?

- Ma volim ja da dođu, ali ne volim ih nagovarati, i te najave... Radujem se svakome - odgovorio nam je, a usput smo doznali i da će sutra možda sudjelovati na Mrduji prije nastupa.

Naslovnica Showbizz