Scena Showbizz

VELIKE EMOCIJE

Deset godina nakon tragične pogibije, grob Toše Proeskog još je bez nadgrobne ploče, no obožavatelji ga nisu zaboravili: pogledajte kako se noćas u Skoplju pjevalo i plakalo

VELIKE EMOCIJE

Deset godina od tragične pogiblije za mnoge nezaboravnog pjevača Toše Proeskog, na glavnom tgu u Skoplju u posebnim je emocijama protekla tradicionalna noć "Zvjezdano nebo za Tošu".

Godinama se u glavnom gradu Makedonije tisuće obožavatelja pjesmom sjećaju svog obožavanog idola, a mnogi fanovi upute se i iz Hrvatske.

Vozač Toše Proeskog osuđen na dvije godine zatvora

Deseta godišnjica od tragičnog događaja obilježena je i prikazivanjem spota za Tošinu pjesmu "Light the flame", koju je snimio u Londonu malo prije pogibije. 

I dok njegovi fanovi s puno emocija prolaze sjećanja na veliku karijeru, oni koji su preuzeli obavezu pobrinuti se da se na dostojan način verificira ugled i karijera koju je za svog kratkog života ostvario pjevač, proslavivši svoju zemlju više nego itko u glazbenoj povijesti prije njega, očito su zakazali.

Kako su prenosili mediji ovog proljeća, Skupština Makedonije još je prije deset godina donijela odluku o izgradnji memorijalnog spomenika Toši Proeskom, koji je posthumno proglašen za zaslužnog građanina Makedonije.

Budžet je odobren i spomenik je trebao biti gotov za dvije godine. Gotovo deset godina kasnije Toše Proeski i dalje počiva u grobnici na kojoj nema ni nadgrobne ploče.

Zaboravili na 'makedonskog slavuja'! Grob Toše Proeskog propada, pokriven je tepisonom, a spomenik nikada nije izgrađen

Naslovnica Showbizz