Scena Showbizz

Teške optužbe

Usred debate o 'cajkama' Kićo Slabinac prozvao neke pripadnike estrade: Produkt su marketinga, prostitucije i korupcije!

Teške optužbe

U emisiji Nove TV In magazin neki su naši poznati i slavni sjeli kako bi s voditeljima Daliborom Petkom i Mijom Kovačić raspravili zbog čega su 'cajke' toliko popularne na nešemu području.

Iako je njihova rasprava zvučala prilično poznato, a slični su se dijalozi vodili i prije desetak godina, kada je turbofolk zaživio u Hrvatskoj, nekoliko trenutaka ove debate sigurno će zaintrigirati javnost.

U njoj su sudjelovali producent Zoran Škugor, poduzetnica i vlasnica popularnoga zagrebačkog lokala Snježana Mehun, Boris Đurđević iz Colonije i Pero Galić, pjevač Opće opasnosti. Uključio se i Kićo Slabinac koji je odgovoran za jedini 'kontroverzni momenat' ovoga razgovora.

I dok je Pero promovirao rock n' roll kao da za njega još nismo čuli, Škugor je situaciju na našoj sceni sumirao ovako: "Ima više od deset godina da to traje. To je defacto počelo na Danijeli, nastavilo na Rozgii onda je dalje to krenulo".

"Nemamo svoju pa uzimamo tuđe. Sve bi bilo drugačije da smo branili zid hrvatskom zabavnom glazbom", dodao je Boris Đurđević.

Mehi je izjavila kako cajke ne sluša u autu, ali provod u narodnjačkim klubovima ne odbija. "Ljudi se zabavljaju, što bi ja trebala, stajati po strani?", upitala je poduzetnica svoje sugovornike. Isto tako, dodala je kako je u lokalu zarada na žestokim pićima mnogo veća kada se u priču upletu 'narodnjaci'.

Razgovor je zapaprio Kićo Slabinac: "Estrada je danas produkt marketinga, korupcije i prostitucije. Nije bitna samo pjesma. Danas imate pjevačice nafitrane sa svih strana, puna je silikona... Kad umre, na reciklažno dvorište je nosiš!"

"Sve je to posljedica našeg mentaliteta", dodao je pjevač.

Njihovu raspravu možete pogledati na Dnevnik.hr.

Naslovnica Showbizz