Scena Showbizz

adio parijaneri

Franjevci se zajednički molili s partijanerima; Opara: Ultre će u Splitu biti dok to budu željeli naši sugrađani

adio parijaneri

03:36 - Miljenik splitske publike, DJ Hardwell preuzeo je pult i upravo on će 'spustiti zastore' na ovogodišnji Ultra Europe festival.01:25
- Na glavnoj pozornici sjetili su se i Hajduka i Torcide. Pokušali su nagovoriti publiku da zajednički aplaudiraju domaćinu, ali nije baš uspjelo.23:50
- Na Ultru je, nešto kasnije nego je najavljeno, stigao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u pratnji supruge Danijele, kojoj je žao što je propustila jučerašnji nastup Davida Guette. Uz njih pristigli su i gradski vijećnici Petar Škorić, Božo Zadro, Ivica Grubišić, Mirna Kovačić i Krešimir Budiša.
 

– Ultra je već pet godina ovdje, a grad Split i dalje nema novca za udžbenike djeci. Očito je da se negdje griješi. Odlučan sam pokazati te brojke, doći do njih i vidjeti gdje možemo kao gradska administracija pomoći organizaciji kako bi izvukli najveći benefit kao grad, kao budžet i kao građani. Ja moram osluškivati građane i ako su građani zadovoljni s Ultrom, ako je negativni utjecaj prenapregnuća infrastrukture, prljavštine i svega ostalog manje vidljivo, onda sam i ja zadovoljan. Ja moram pratiti građane. Uostalom i privatno sam sa suprugom ovdje dolazio i uživao s ostalima. Toliko o mom privatnom mišljenju – kazao je Krstulović Opara, koji smatra kako svi pokazatelji ukazuju na to da Splićani žele Ultru do daljnjeg.

23:39 - Iako je najavljen nešto iza 23, na Poljud još uvijek nije stigao gradonačelnik Opara s pratnjom. Na parteru stadiona je u ovom trenutku oko 25 tisuća ljudi, znači još uvijek se velik broj njih "zagrijava" naokolo. 

22:35 - I zadnju večer festivala pred Poljudom su mladi kršćani koji nude besplatnu vodu prolaznicima. Jedan od franjevaca prihvatio se fotografirati s "muškom party časnom sestrom", nakon čega su se zajednički pomolili.

 

22:20 - Siddharth i  Gopal Dogra iz New Delhija u Hrvatsku su stigli samo zbog Ultra, nakon čega idu dalje putovati Europom, više od tri tjedna partya.

- Ukupno nas je pet i svaki od nas će uz troškove vize i aviona potrošiti po 2000 eura. Ali nije nam žao, ovo je poput ispunjenja sna - vele ovi Indijci koji nakon Splita lete u Belgiju na Tommorowland, pa slijedi Ibiza.

21:50 - Krenula je završna večer ovogodišnjeg festivala Ultra Europe, a s nestrpljenjem se očekuju nastupi trenutno najtraženijih DJ-a svijeta, Martina Garrixa i Hardwella u čijim ritmovima će Split u zoru uploviti u novi radni tjedan.

Drugi dan Ultre obilježila sjajna atmosfera, ali i bura: policajci u više navrata formirali kordon na ulazu

Guetta i van Bureen prodrmali Poljud: pogledajte kako se ekipa zabavljala drugu večer Ultre

Pogledajte kako su naši slavni partijali na Poljudu: zabančilo se dugo u noć, ali nisu svi bili podjednako oduševljeni

Bura se smirila, pa iako nisu gužve pred Poljudom, partijaneri pristižu u većem broju i ranije nego sinoć.

Za zagrijavanje uoči ulaska na stadion ove godine služi i kafić "Oće li kiša?", kao i obližnja pečenjarnica. Gotovo pa opskurni objekti prilagodili su se trenutku pa su izbacili DJ pult i šank, a i cijene su ultraške.  

Naslovnica Showbizz