Scena Showbizz

'bit će još iznenađenja'

Provjerena metoda: domaći sportsko-estradni par slavi sedmu godišnjicu braka pa otkriva svoj 'tajni sastojak' zajedničkog života

'bit će još iznenađenja'

Belma i Mirza Džomba nedavno su proslavili peti rođendan kćerke Une i prvi Ade, a početkom srpnja proslaviti će sedmu godišnjicu braka.

Za avaz.ba otkrili su svoje planove ali se i prisjetili zajedničkih početaka.

Kažu da je svaki novi dan u domu porodice Džomba drugačiji od onog prethodnog, jer se sve vrti oko Une i Ade, njhovih rasporeda, želja i prohtjeva. 

Iako su oboje rođeni u Rijeci, upoznali su se 2009. Mediji su već tada počeli špekulirati da su u vezi, što su Belma i Mirza odlučno negirali, jer kako su sami rekli, u tom trenutku to nije ni bila istina.

- Mirza i ja upoznali smo se, recimo, u ponedjeljak u 13 sati. Do 18 sati istog dana zvalo nas je desetak novinara s upitom da potvrdimo navode da smo u vezi. Ne znam šta smo trebali reći, osim da nismo u vezi, jer bi bilo šta drugo bilo neistinito - prisjeća se voditeljica.

Kažu da se ljubav u međuvremenu rodila te da su tada i objelodanili svoju vezu. Nedugo nakog toga, par se vjenčao.

- Rukomet mi, naravno, nedostaje. Posebno u trenucima kada sam tek završio karijeru 2011. Rukometu sam posvetio svoj život, a on ga je meni dao - govori Mirza.

Ne krije oduševljenje zbog svoje obitelji. Mada, kaže, neće mu biti lako kad cure odrastu, a prema svim prilikama, neće biti lako ni njihovim budućim momcima. Pitali su ga i kako planira 'tjerati' momke od Une i Ade, na šta se Mirza nasmijao i kratko prokomentirao:

- Teško mi je uopće o tome razmišljati. Još su male, pustite me da se psihički pripremim na to - poručio je Mirza.

Belma se pak početkom ove godine, nakon višegodišnje pauze, vratila na male ekrane kao voditeljica jedne emisije.

- To je bilo privremeno, ali ne isključujem mogućnost daljnjeg angažmana. Trebam samo uskladiti raspored s curama, pronaći najbolji način da porodica ne pati zbog posla. Pratite me, bit će još iznenađenja - poručila je Belma.

Budući da će bračni par Džomba uskoro obilježiti sedmu godinu braka, Belma je otkrila u čemu je tajna.

- Rodite puno djece, nećete imati vremena ljutiti se jedno na drugo - našalila se Belma, dodavši da nema neke tajne.
- Ili nađeš svoju srodnu dušu ili ne - dodala je.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.


 

Naslovnica Showbizz